2018. május 25., péntek

Cseresznyés-almás süti


A régi cseresznyés süti recept alapján, csak kis változtatással. 
Hozzávalók: 
a tésztához: 20 dkg cukor, 20 dkg margarin, 5 tojás kettéválasztva, + 3 evőkanál cukor, 30 dkg liszt (fele finom, fele rétesliszt), 1 csomag 15 gr-os sütőpor
a tetejére:  60 dkg magozott cseresznye, 1 piros alma hámozva, apró darabokra vágva, 4 evőkanál cukor, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg

A változtatás annyi volt, hogy 
  • vaj helyett kicsit több margarin került bele, 
  • a tojásokat szétválasztottam, 
  • az 5 tojás fehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá vertem
Először a tojásfehérjét vertem kemény habbá, utána a cukrot habosra kevertem a vajjal, hozzáadtam a tojássárgákat, azzal is tovább kevertem rövid ideig, majd a kétféle liszt és a sütőpor következett. Ekkor elég kemény masszát kaptam, amit fellazítottam kissé a fele tojáshabbal, végül óvatosan hozzákevertem a hab másik felét. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe simítottam a tésztát és a tetején elosztottam a cukorral és szegfűszeggel elkevert gyümölcsöt.


A tepsit 170 fokra előmelegített, légkeverésre állított sütőbe toltam és 35 percig sütöttem (közben tűpróba)


Sülés után rövid ideig hűlni hagytam, aztán a tepsiben összevágtam, és tányérra szedtem belőle pár darabot.   Nagyon finom lett, a tésztája sülés után piskótásabb, mint a régi cseresznyés sütié  :)! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése