2018. május 28., hétfő

Tepsiben sült fűszeres újkrumpli



Szüleimtől kaptunk egy kiló apró újkrumplit a hét végén. Régebben az ilyen krumplikat megkapartattam, vagy nejlonzacskóban sóval ledörzsöltem a héját. Aztán láttam, hogy a híres séfek még a régi krumplit sem pucolják meg legtöbbször, azóta az újkrumpli tisztításával én se vergődök. Most is alaposan megmostam, és csak azokat kapargattam meg kicsit, amelyeknek a héja csúnyább volt. Aztán kettőbe-háromba vágtam a nagyobb szemeket, a kicsiket egészben hagytam. Egy tepsit kiolajoztam, ráterítettem a megmosott, alaposan lecsepegtetett krumplit,  sültcsirke fűszerkeverékemmel megszórtam, pici olajjal meglocsoltam, alaposan elkevertem, és 175 fokra előmelegített sütőbe toltam egy másik tepsivel együtt, amin ugyanilyen előkészítésen átesett tisztított, hasábokra vágott régi krumpli volt néhány fűszeres csirkecombbal együtt. Kb. 1 óra alatt szép pirosra, ropogósra sültek a krumplik és a csirkecombok is anélkül, hogy hozzájuk nyúltam volna, csak a tepsiket cseréltem meg egyszer. Isteni ebédünk lett belőlük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése