2019. november 6., szerda

Almás kelt palacsinta



Mindig kérdés, hogy mi legyen az ebéd. Ma is. Végül ezt gondoltam ki. Bogikám imádta az almás  kelt minipalacsintát régebben, most  rendes palacsintának sütöttem meg a kelesztett, finomra reszelt almával dúsított tésztát.

Hozzávalók:

  • 35 dkg finomabb szemű rétes liszt, 6-7 teáskanál cukor, 1 csomag instant élesztő, 5 dl langyos tej, kb. 1,5-2 dl langyos víz, 3 közepes tojás, csipet só, 1-2 evőkanál olaj, 
  • 4 db közepes alma (3 gála + 1 starking) tisztítva finomra reszelve, olaj a sütéshez
  • porcukorral kevert  fahéj, pici cukor.

A hozzávalók első csoportjából kézi habverővel teljesen sima tésztát kevertem, amit a mikró olvasztó fokozatán (90 watton) 7 percig kelesztettem. Közben megtisztítottam és finomra reszeltem az almát, amit szintén habverővel a tésztába kevertem. Amíg a porcukrot összevegyítettem a fahéjjal pihent kicsit a massza, majd  vékonyan kiolajozott teflon serpenyőben 1 merőkanál tésztát elterítettem és közepes tűznél mindkét oldalát szép pirosra sütöttem. Tányérra borítás után azonnal megszórtam 1 teáskanál fahéjas porcukorral és feltekertem. Az összes tésztával így jártam el. Kóstolás után kicsit fanyarnak éreztem a palacsintát, ezért a palacsintasorok tetejét még meghintettem 1-2 csipet cukorral. Mindenkinek nagyon tetszett ez a finom kelt tésztás, gyümölcsös palacsinta, Bogikám hármat dörgölt be belőle, annyira szerette :)!

22-23 szép nagy palacsinta lett ebből a tésztamennyiségből. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése