Az új tűzhelyem ismertetőjében már olvastam, hogy a tepsi méhsejt kialakítású, amiben nem sül le az étel. Hiszem ha látom alapon szalonnás-virslis tepsis krumplit sütöttem benne. Kevés füstölt szalonna zsírral kikentem az alaposak kimosott tepsit, majd belepakoltam a sertéssült fűszeremmel ízesített krumplit, amit egy nagy fej nagyobb darabokra vágott hagymával is elvegyítettem. A sütőt eco fokozaton előmelegítettem (ami 4 perc alatt 150 fokra melegíti a sütőt), aztán 25 percig sütöttem 200 fokon és légkeverésen a krumplit. Utána tettem rá a vékony szeletekre vágott szalonnát, meg a sűrűn beirdalt virslit és további 25 percig sütöttem. Isteni ebéd lett belőle és tényleg még egy picit sem sült le. Imádom ezt a tűzhelyet és az új kialakítású tepsiket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése