2022. július 17., vasárnap

Heti menü 07.11-től 07.17-ig

 Hétfő: vasárnapi csirkeleves, kapros-tejfölös cukkini főzelék, Zepter módon sült - párolt malackaraj (a húsokat fűszerezés nélkül - vízpróba után - forró száraz serpenyőben sütöttem elő, és csak utána fűszereztem sertéssült fűszeremmel, aláöntöttem kb másfél dl vizet, fedő alatt úgy sütöttem-pároltam készre). 





Kedd: leves csirkeszárny végekből cérnametélttel,  kacsanyakból  és csirkeszárny végekből készült pörkölt orsó tésztával, gyümölcssaláta banánból, őszi és sárgabarackból citromlével, pici mézzel


Szerda: resztelt csibemáj törtkrumplival, krumplis pogácsa sajtszórással, aki ilyeneket nem kért, tegnapi pörköltet is választhatott, frissen főzött szarvacska tésztával. Bogikával mi csak pogácsát ettünk hideg tejjel, de Apukámnak vittünk a friss resztelt májból, meg a pogácsából is. A gyümölcs ma csak banán volt.



Csütörtök: ebédre mireliteket sütöttem a sütőben  (csípős kolbászos-sajtos golyót, sima sajtos golyót és "zizu"-t), melléjük sültkrumpli készült. Annyi dolgom volt, hogy elfelejtettem fényképezni.  Mára ürült ki annyira a fagyasztó, hogy le bírtam engedni. A még fagyasztást igénylő néhány élelmiszer és jégkrém átkerült a normál hűtőnk fagyasztójába. Vacsorára kiolvasztottam a halkészletünk utolsó darabját, egy felpucolt, feldarabolt harcsát (A sors furcsa fintora, hogy épp ma jelentették be a rezsinövelést 😒, épp jókor jött a leolvasztás, kipucolás, remélem így nem lesz magas a fagyasztó fogyasztása.)
A vacsora harcsa halászlé, rántott harcsafilé sültkrumli és majonéz


Péntek: krumplis tarhonya kolbásszal, új káposzta salátával


Szombat: zöldségkrémleves (új petrezselyemgyökérből és  sárgarépából, pici hagymával, evőkanálnyi főtt újkrumplival sűrítve) pirított kenyérkockával; sörben párolt, majd grillezett fűszeres bőrös császár és tarja, hagymás krumplipüré, sörös-fűszeres "öntet", kenyér, csalamádé



Vasárnap: csirkeleves cérnametélttel, sörtésztában sült csirkemellfilé és levesben előfőzött csirkecombok párolt rizzsel és sültkrumplival



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése