2022. augusztus 28., vasárnap

Sajtos perec

                              

Kedves ismerősünktől kértem el  a receptet, miután a gyerekek a múlt héten Kislányuk szülinapi zsúrján megkóstolták, és nagyon dicsérték.  Köszönet érte.

Hozzávalók: 

50 dkg finom liszt, 1 cs. sütőpor, 1 púpos evőkanál só (én jódozatlant használok mindenbe, így ebbe is azt tettem), 15 dkg finomra reszelt zsíros trappista sajt, 12,5 dkg margarin, 12,5 dkg sertészsír, 4 púpos evőkanál 20%-os tejföl, 1 tojás sárgája 

a tetejére 1 sóval elhabart tojás, reszelt trappista sajt

Miután a hozzávalókat összegyúrtam a szép fényes tésztát nejlonzacskóba tettem és éjszakára a hűtőbe került pihenni. Reggel aztán 3-4 mm vastagra nyújtottam, a perec alakú kiszúró formával kiszúrtam, sütőpapírral bélelt tepsire pakoltam, Bogikám megkente sóval elhabart tojással, megszórtuk reszelt sajttal, és 190 fokra előmelegített, légkeverésre állított sütőben addig sütöttem, míg szépen megszínesedett. 

68 db isteni omlós sajtos perecünk lett a délutáni szülinapozásra.


2 megjegyzés: