2012. június 19., kedd

Újkrumplis, sok nokedlis paprikás krumpli




A kétféle virsli mellett jól látszik a tv paprika karikája, ami a főzés

utolsó perceiben hozzáadva isteni ízt adott az ételnek


Tudom, hogy jó párszor leírtam már a paprikás krumplit, de ez a mostani is megér egy bejegyzést. Tudni kell, hogy ez nálunk kedvenc kaja, akárhányszor főzöm, mindig utolsó cseppig elfogy. Most is, a meggyleves után is nagy sikere volt. Bár feltettem a kérdést, hogy vajon a kettő összeillik-e (mármint a meggyleves és a nokedlis paprikás krumpli), Férjem bőszen helyeselt, hogy ezek biza nagyon is összeillenek. Nem írom le, hogy hogyan készült, csak annyit, hogy a hagyma mellet, most friss fokhagyma került bele, 15 perc alatt megfőtt az újkrumpli, utána szaggattam bele a nokedlit, végül a virsli és zöldpaprikák kerültek bele  és ezekkel csak 2-3 percig főztem. De ez a két apró változtatás olyan finommá tette, hogy a férfinép kétszer szedett belőle :) a nagy tál meggyleves után. 


Hozzávalók: 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, kevés olaj, 1 kg újkrumpli tisztítva, kockára vágva, 1 kávéskanál őrölt kömény, 3 fehér kanál fűszerpaprika (kissé csípős),  2,5 liter forró víz, só ízlés szerint (én legalább 2 fehér kanállal beletettem, mert sok lé volt alatta),   Nokedli:  fél kiló rétes liszt, 2 tojás (10 dkg), 3 dl hideg víz,  a legvégén: 1 tölteni való sárga paprika, fél hegyes erős paprika felkarikázva, 3 szál Pikok bécsi virsli és 4 szál füstölt Frisli több darabra vágva.

Nem kell megijedni, ha elkészültekor még több lé van alatta. (A "lé" már ekkor is sűrű, és nagyon finom!) Ahogy telik az idő, úgy lesz egyre sűrűbb, mire a vacsoraidő közelít, már "beáll":). 








4 megjegyzés:

  1. A parikás krumplit én is galuskával szeretem legjobban:) Az egyik legegíszerűbb és legfinomabb étel, nálunk is el fogy pillanatok alatt.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Nekünk kolbász nélkül ez a krumplistésztánk! Nagyon szeretjük.

    VálaszTörlés
  3. A tavaszi bográcsozás mindig ezzel kezdődik! Nagyon finom és egyszerű étel...

    VálaszTörlés