2014. július 20., vasárnap

Banános körtefagylalt

 
Ebben a rekkenő hőségben nem tudtam ellenállni a kísértésnek, és megleptem magam egy fagylaltkészítő géppel. Első próbálkozásom vele ez a banános körtefagylalt volt, ami szerintem és a család szerint is nagyon finomra sikerült. Igaz nem volt olyan krémes-habos, mintha tejszínnel készült volna, inkább vizes alapú fagyikra hasonlított, mégis nagyon bejött a családnak ebben a nagy melegben. A reggeli gyümölcsadagunkat így ma  fagyi formában fogyasztottuk el. 
Hozzávalók: 2 nagyon érett hűtött banán, 2 hatalmas, érett, illatos körte, 1 közepes citrom leve, 2 evőkanál méz
A tisztított gyümölcsöket akkora darabokra vágtam  mint gyümölcssalátának szoktam és egy nagyobb keverő pohárba raktam. Ráfacsartam a citrom levét (- legközelebb először az alaposan megsikált citrom sárga héját is bele fogom reszelni), tettem hozzá 2 evőkanál virágmézet, botmixerrel alaposan összeturmixoltam, majd óvatosan a beindított fagylaltgépbe öntöttem.  A fagyigép tartályát még tegnap reggel elmostam, szárazra töröltem és nagy mélyhűtő zacskóba húzva a fagyasztóba tettem, a használati utasításnak megfelelően (24 órára). 
Kicsit hosszúnak tűnt az idő, ami alatt elkészült a fagyi, ezért kigondoltam, hogy a fagyinak szánt gyümölcsöket tisztítva, darabolva a fagyasztóba teszem fagyikészítés előtt fél-egy órával, aztán a félig fagyott gyümölcsöket fogom turmixolni, így talán hamarabb meglesz a finom minden adaléktól mentes gyümölcsfagyi, amivel energiát is spórolhatok, és könnyebb lesz kivárni  a végeredményt.
Gondolkodom még a banán-meggy, banán-áfonya, banán-erdei gyümölcs, banán-málna, banán-eper, (ezekhez alapanyagot a mélyhűtőben eltett, fagyott gyümölcsök adnak) ill. a most éppen szezonját élő  őszibarack, sárgabarack vagy sárgadinnye fagyikon, de kóstolgatás közben a családnak inkább a csoki fagyi jutott eszébe. Nekem meg pl. egy jó kis vanília, vagy inkább madártej fagyi :), hogy ne csak a szuper egészségesek jöjjenek szóba :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése