Ebben a rekkenő hőségben nem tudtam ellenállni a kísértésnek, és
megleptem magam egy fagylaltkészítő géppel. Első próbálkozásom vele ez a
banános körtefagylalt volt, ami szerintem és a család szerint is
nagyon finomra sikerült. Igaz nem volt olyan krémes-habos, mintha
tejszínnel készült volna, inkább vizes alapú fagyikra hasonlított, mégis
nagyon bejött a családnak ebben a nagy melegben. A reggeli
gyümölcsadagunkat így ma fagyi formában fogyasztottuk el.
Hozzávalók: 2 nagyon érett hűtött banán, 2 hatalmas, érett, illatos körte, 1 közepes citrom leve, 2 evőkanál méz.
A tisztított gyümölcsöket akkora darabokra vágtam mint
gyümölcssalátának szoktam és egy nagyobb keverő pohárba raktam.
Ráfacsartam a citrom levét (- legközelebb először az alaposan megsikált
citrom sárga héját is bele fogom reszelni), tettem hozzá 2 evőkanál
virágmézet, botmixerrel alaposan összeturmixoltam, majd óvatosan a
beindított fagylaltgépbe öntöttem. A fagyigép tartályát még tegnap
reggel elmostam, szárazra töröltem és nagy mélyhűtő zacskóba húzva a
fagyasztóba tettem, a használati utasításnak megfelelően (24 órára).
Kicsit hosszúnak tűnt az idő, ami alatt elkészült a fagyi, ezért
kigondoltam, hogy a fagyinak szánt gyümölcsöket tisztítva, darabolva a
fagyasztóba teszem fagyikészítés előtt fél-egy órával, aztán a félig
fagyott gyümölcsöket fogom turmixolni, így talán hamarabb meglesz a
finom minden adaléktól mentes gyümölcsfagyi, amivel energiát is
spórolhatok, és könnyebb lesz kivárni a végeredményt.
Gondolkodom még a banán-meggy, banán-áfonya, banán-erdei gyümölcs,
banán-málna, banán-eper, (ezekhez alapanyagot a mélyhűtőben eltett,
fagyott gyümölcsök adnak) ill. a most éppen szezonját élő őszibarack,
sárgabarack vagy sárgadinnye fagyikon, de kóstolgatás közben a családnak
inkább a csoki fagyi jutott eszébe. Nekem meg pl. egy jó kis vanília,
vagy inkább madártej fagyi :), hogy ne csak a szuper egészségesek
jöjjenek szóba :).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése