2014. július 16., szerda

Fish and chips

Az este villant be, hogy de jó lenne...  Nemrégiben vettem egy kiló mirelit tengeri halfilét, pont kapóra jött, reggel kivettem a mélyhűtőből, 11-re kiengedett, fűszereztem 2-2 fehér kanál só és ételízesítő + 1 csapott fehér kanál fokhagyma granulátumból készült fűszerkeverékkel - persze nem minddel, de azért alaposan beszórtam az egészben hagyott halfiléket, aztán állni hagytam még jó fél órát. Utána alaposan kinyomkodtam belőle a vizet, leitattam róla a nedvességet, lisztbe mártottam, majd egy sűrű palacsintatésztaszerű masszába, amelyet 2 egész tojásból, lisztből, kávéskanálnyi sütőporból, és jéghideg buborékos ásványvízből készítettem, persze sóval is ízesítettem. A tésztába mártott halfiléket forró olajban, de közepes lángon sütöttem készre, hogy a vastag halak is jól átsüljenek. Hasábokra vágott sültkrumplival tálaltam. Férjem szerint finomabb volt, mint amit  Angliában ettünk az Unoka látogatás alkalmával :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése