Az este villant be, hogy de jó lenne... Nemrégiben vettem egy kiló
mirelit tengeri halfilét, pont kapóra jött, reggel kivettem a
mélyhűtőből, 11-re kiengedett, fűszereztem 2-2 fehér kanál só és
ételízesítő + 1 csapott fehér kanál fokhagyma granulátumból készült
fűszerkeverékkel - persze nem minddel, de azért alaposan beszórtam az
egészben hagyott halfiléket, aztán állni hagytam még jó fél órát. Utána
alaposan kinyomkodtam belőle a vizet, leitattam róla a nedvességet,
lisztbe mártottam, majd egy sűrű palacsintatésztaszerű masszába,
amelyet 2 egész tojásból, lisztből, kávéskanálnyi sütőporból, és
jéghideg buborékos ásványvízből készítettem, persze sóval is
ízesítettem. A tésztába mártott halfiléket forró olajban, de közepes
lángon sütöttem készre, hogy a vastag halak is jól átsüljenek. Hasábokra
vágott sültkrumplival tálaltam. Férjem szerint finomabb volt, mint
amit Angliában ettünk az Unoka látogatás alkalmával :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése