Vacsoraidőhöz közeledve szétnéztem a hűtőben, hogy milyen prédát tálalhatnék fel vacsorára a családnak. Az egyik polcról 2 szál Pikok bécsi virsli meg 2 szelet Dulano sonka nézett vissza rám. Elhatároztam, hogy ezekből készítek 3 személyre a vacsorát. Kellett még hozzá 1
közepes fej hagyma, 2-3 evőkanál olaj, 4 nagyobb, kissé már megpuhult
paradicsom, 1 hegyes erős paprika, 1 evőkanálnyi sűrített paradicsom,
só, bazsalikom, oregano, pizza fűszer, 2-2,5 dl víz, pár csepp folyékony
édesítő, 1 csomag (500 gr) olaszcsavart tészta, 1 liter forró víz, 1
fehér kanál só, pici olaj.
Először vizet forraltam a tészta főzéséhez, amikor felforrt sót, olajat
tettem bele, majd a tésztát, átkevertem, lefedve takarékon 10 percig
főztem 1-2x átkeverve, aztán félrehúztam.
A hagymát egészen apróra vágtam, serpenyőbe raktam kevés olajjal.
Jöhetett a virsli, amit vékony karikákra szeltem, aztán a két szelet
sonka, amit apróra kockáztam, majd mehetett a serpenyő a tűzhelyre.
Közepes fokozaton szép lassan sütöttem, közben meghámoztam és
felkockáztam a paradicsomot, kimagoztam a hegyes erős paprikát és azt is
vékonyra szeltem, azok is mehettek a serpenyőbe. Rányomtam a sűrített
paradicsomot, felöntöttem vízzel, ízesítettem sóval és a fűszerekkel és
takarékon főztem addig, míg a paradicsom szép mártássá alakult.
Belekevertem a kifőtt tésztát és máris vacsorázhattunk. Pár perc és pár
hozzávaló kellett csak. Igaz nem testkontrollos, de nagyon egyszerű és
finom olasz ízvilágú tészta volt.
Kedves María! Nézz be hozzám egy díjért, ha van kedved! :)
VálaszTörléshttp://csibekalandok.blogspot.com/2014/07/liebster-award-dijat-kaptam.html
Kedves Barbi. Köszönöm, hogy rám is gondoltál, igyekszem mielőbb teljesíteni a "feladatokat".
VálaszTörlés