2014. július 2., szerda

Virslis-sonkás olaszcsavart

Vacsoraidőhöz közeledve szétnéztem a hűtőben, hogy milyen prédát tálalhatnék fel vacsorára a családnak. Az egyik polcról 2 szál Pikok bécsi virsli meg  2 szelet Dulano sonka nézett vissza rám. Elhatároztam, hogy ezekből készítek 3 személyre a vacsorát. Kellett még hozzá 1 közepes fej hagyma, 2-3 evőkanál olaj,  4 nagyobb, kissé már megpuhult paradicsom, 1 hegyes erős paprika, 1 evőkanálnyi sűrített paradicsom, só, bazsalikom, oregano, pizza fűszer, 2-2,5 dl víz, pár csepp folyékony édesítő, 1 csomag (500 gr) olaszcsavart tészta, 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, pici olaj.
Először vizet forraltam a tészta főzéséhez, amikor felforrt sót, olajat tettem bele, majd a tésztát, átkevertem, lefedve takarékon 10 percig főztem 1-2x átkeverve, aztán félrehúztam.
A hagymát egészen apróra vágtam, serpenyőbe raktam kevés olajjal. Jöhetett a virsli, amit vékony karikákra szeltem, aztán a két szelet sonka, amit apróra kockáztam, majd mehetett a serpenyő a tűzhelyre. Közepes fokozaton szép lassan sütöttem, közben meghámoztam és felkockáztam a paradicsomot, kimagoztam a hegyes erős paprikát és azt is vékonyra szeltem, azok is mehettek a serpenyőbe. Rányomtam a sűrített paradicsomot, felöntöttem vízzel, ízesítettem sóval és a fűszerekkel és takarékon főztem addig, míg a paradicsom szép mártássá alakult. Belekevertem a kifőtt tésztát és máris vacsorázhattunk. Pár perc és pár hozzávaló kellett csak. Igaz nem testkontrollos, de nagyon egyszerű és finom olasz ízvilágú tészta volt.

2 megjegyzés:

  1. Kedves María! Nézz be hozzám egy díjért, ha van kedved! :)
    http://csibekalandok.blogspot.com/2014/07/liebster-award-dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés
  2. Kedves Barbi. Köszönöm, hogy rám is gondoltál, igyekszem mielőbb teljesíteni a "feladatokat".

    VálaszTörlés