2014. július 13., vasárnap

Rizses-zöldséges csirkemell resztelt csibemájjal

Tegnap készült ez a finom zöldséges rizses hús, egy hatalmas csirkemell kicsontozott, lebőrözött felkockázott húsából, egy bébirépás-zöldborsós mirelit zöldségkeverékből (450 gr) egy kisebb fej hagymából, pici olajjal,  25 dkg paraboiled rizzsel (2 főzőtasak), 5-6 dl forró vízzel, sóval, ételízesítővel, őrölt borssal és szárított petrezselyemzölddel.
Először a hagymát dinszteltem meg kevés olajon, aztán ráraktam a felkockázott csirkemellet és fehéredésig sütöttem nagy lángon. Utána következett a mirelit zöldségkeverék, azt addig sütöttem, míg átforrósodott. Végül a rizs is hozzákerült, azt is átforrósítottam aztán felöntöttem a forró vízzel. Beletettem a fűszereket, majd lefedve, takarékon 20 perc alatt készre főztem. 
Amikor elkészült néhány perc alatt megsütöttem a resztelt csibemájat is. 
Ehhez egy kis fej apróra vágott hagymát megdinsztelem kevés olajon, ráraktam 25 dkg tisztított, csíkokra vágott csibemájat, nagy lángon sütöttem 2-3 percig - közben alaposan megborsoztam. zni csak akkor sóztam, mielőtt asztalra tettem. 
A rizses húsra mindenki szedett a resztelt csibemájból. Szerintem az idén még nem is ettünk májat, ezért igazán nagyon jól esett. Csemege uborka volt mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése