Tegnap készült ez a finom zöldséges rizses hús, egy hatalmas
csirkemell kicsontozott, lebőrözött felkockázott húsából, egy
bébirépás-zöldborsós mirelit zöldségkeverékből (450 gr) egy kisebb fej
hagymából, pici olajjal, 25 dkg paraboiled rizzsel (2 főzőtasak), 5-6
dl forró vízzel, sóval, ételízesítővel, őrölt borssal és szárított
petrezselyemzölddel.
Először a hagymát dinszteltem meg kevés olajon, aztán ráraktam a
felkockázott csirkemellet és fehéredésig sütöttem nagy lángon. Utána
következett a mirelit zöldségkeverék, azt addig sütöttem, míg
átforrósodott. Végül a rizs is hozzákerült, azt is átforrósítottam aztán
felöntöttem a forró vízzel. Beletettem a fűszereket, majd lefedve,
takarékon 20 perc alatt készre főztem.
Amikor elkészült néhány perc alatt megsütöttem a resztelt csibemájat is.
Ehhez egy kis fej apróra vágott hagymát megdinsztelem kevés olajon, ráraktam 25 dkg tisztított, csíkokra vágott csibemájat, nagy lángon sütöttem 2-3 percig - közben alaposan megborsoztam. Sózni csak akkor sóztam, mielőtt asztalra tettem.
A rizses húsra mindenki szedett a resztelt csibemájból. Szerintem az
idén még nem is ettünk májat, ezért igazán nagyon jól esett. Csemege
uborka volt mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése