2017. március 12., vasárnap

2017. 10. heti menü

Ezeket ettük a héten:

Hétfő:
Nem főztem, maradt leves, rántott csirkeszárny és kukoricás rizs is vasárnapról

Kedd:
Tejfölös karfiolkrémleves

(Néhány hete egy egész fej karfiolt megfőztem levesben, mert szerettem volna egy kis rántott karfiolt is készíteni, de az végül elmaradt. A megfőtt karfiolrózsákat (40 dkg) lefagyasztottam, azokból készült most krémleves tejfölös habarással.)


Sültcsirke sültkrumplival


Szerda:
Gulyásleves nokedlivel - lefagyasztott marhapörkölt maradék felhasználásával, ahogy szoktam , csak most nokedlit is szaggattam bele a főzés legvégén - Isteni lett :) !



Kakaós palacsinta
(5 evőkanál rétesliszt, 10 evőkanál finomliszt, 1 db M-es tojás, csipet só, 2 mokkáskanál cukor, annyi tej, hogy galuskatészta sűrűségű tésztát kapjunk, 1 csomag instant élesztő, annyi buborékos ásványvíz, hogy se nem híg, se nem sűrű palacsintatészta legyen, kb. 0,5 dl olaj - kb. 1 órán át pihentetjük sütés előtt - ebből a mennyiségből 18 db palacsinta lett, mindegyikbe 1 evőkanál cukrozott instant kakaóport töltöttem)


Csütörtök:
Szardíniás-paradicsomos kagylótészta
(a mártáshoz: 1 doboz olajos szardínia, a hal olaján megdinsztelt fél fej felaprított hagyma, 1-2 csipet só, 6 dl 100 %-os paradicsomlé, csípős piros arany, őrölt bors, fokhagyma granulátum, szárított oregánó és bazsalikom, pár csepp folyékony édesítőszer ízlés szerint.    A tészta elvileg 8 tojásos KATA nevezetű kagyló tészta, de biztos vagyok benne, hogy nem 8 tojásos, csak valamivel sárgára színezték. Főzés közben rommá tört és nem is volt olyan szapora, mint egy 8 tojásos tésztának lenni kell - nem veszek ilyet többet az biztos!!)




Péntek:
Hurka-kolbász, tepsis krumpli, cékla, vagy csípős csalamádé





Szombat:
Már olyan régen szeretnénk egy kis saját készítésű abált szalonnát enni, ezért tegnap elmentünk a henteshez, hátha kapunk tokaszalonnát. Nem volt, ezért vettünk fél fejet, abból készítettem abált fejet, jó fokhagymásan, paprikásan. 3 órán át főztem sós-fokhagymás lében a fejet, aztán kicsontoztam, megtisztítottam a nem tetsző részektől, megszórtam fűszerpaprikával és fokhagymával, majd kihűlés után folpackkal letakarva a hűtőbe tettem kidermedni. Már tegnap is megkóstoltuk, de igazán isteni ma reggelre lett. Mire fényképeztem, már csak a fele volt meg.
Gombócos-apróhúsos káposzta, 
ahogy szoktam, most 1,5  kg sertélapockából, - amiből 0,5 kg darált volt-  és 1,5 kg savanyú káposztából.
Vasárnap:
Lusta napom volt. Igaz, vettem ki a fagyasztóból egy csomag tarjacsontot, hogy levest főzzek az előző napról maradt húsgombócos-apróhúsos káposzta elé, végül azonban elmaradt a főzés, csak káposztát ettünk, és isteni volt, hogy nyugodtan unokázhattam. Jót játszottam Bogikával, aztán aludt is a szobámban. Délután átjöttek Olikáék is, így Vele is jót játszottunk, zenét hallgattunk. Igazán szuper, szeretetteljes vasárnapom volt. "Csak" Tatuska hiányzott ma is.
 A csontlevest majd megfőzöm holnap. Meg kitalálok valami második fogást is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése