Hétfő:
Nem főztem, maradt leves, rántott csirkeszárny és kukoricás rizs is vasárnapról
Kedd:
Tejfölös karfiolkrémleves
(Néhány hete
egy egész fej karfiolt megfőztem levesben, mert szerettem volna egy kis
rántott karfiolt is készíteni, de az végül elmaradt. A megfőtt
karfiolrózsákat (40 dkg) lefagyasztottam, azokból készült most krémleves
tejfölös habarással.)
Sültcsirke sültkrumplival
Szerda:
Gulyásleves nokedlivel - lefagyasztott marhapörkölt maradék felhasználásával, ahogy szoktam , csak most nokedlit is szaggattam bele a főzés legvégén - Isteni lett :) !
Kakaós palacsinta
(5 evőkanál rétesliszt, 10 evőkanál finomliszt, 1 db M-es tojás,
csipet só, 2 mokkáskanál cukor, annyi tej, hogy galuskatészta sűrűségű
tésztát kapjunk, 1 csomag instant élesztő, annyi buborékos ásványvíz,
hogy se nem híg, se nem sűrű palacsintatészta legyen, kb. 0,5 dl olaj -
kb. 1 órán át pihentetjük sütés előtt - ebből a mennyiségből 18 db
palacsinta lett, mindegyikbe 1 evőkanál cukrozott instant kakaóport
töltöttem)
Szardíniás-paradicsomos kagylótészta
(a mártáshoz: 1 doboz olajos szardínia, a hal olaján megdinsztelt fél fej felaprított hagyma, 1-2
csipet só, 6 dl 100 %-os paradicsomlé, csípős piros arany, őrölt bors,
fokhagyma granulátum, szárított oregánó és bazsalikom, pár csepp
folyékony édesítőszer ízlés szerint. A tészta elvileg 8
tojásos KATA nevezetű kagyló tészta, de biztos vagyok benne, hogy nem 8
tojásos, csak valamivel sárgára színezték. Főzés közben rommá tört és
nem is volt olyan szapora, mint egy 8 tojásos tésztának lenni kell - nem
veszek ilyet többet az biztos!!)
Péntek:
Hurka-kolbász, tepsis krumpli, cékla, vagy csípős csalamádé
Szombat:
Már olyan régen szeretnénk egy kis saját készítésű abált szalonnát enni,
ezért tegnap elmentünk a henteshez, hátha kapunk tokaszalonnát. Nem
volt, ezért vettünk fél fejet, abból készítettem abált fejet, jó
fokhagymásan, paprikásan. 3 órán át főztem sós-fokhagymás lében a
fejet, aztán kicsontoztam, megtisztítottam a nem tetsző részektől,
megszórtam fűszerpaprikával és fokhagymával, majd kihűlés után
folpackkal
letakarva a hűtőbe tettem kidermedni. Már tegnap is megkóstoltuk, de
igazán isteni ma reggelre lett. Mire fényképeztem, már csak a fele volt
meg.
Gombócos-apróhúsos káposzta,
ahogy szoktam, most 1,5 kg sertélapockából, - amiből 0,5 kg darált volt- és 1,5 kg savanyú káposztából.
Vasárnap:
Lusta napom volt. Igaz, vettem ki a fagyasztóból egy csomag tarjacsontot, hogy levest főzzek az előző napról maradt húsgombócos-apróhúsos káposzta elé,
végül azonban elmaradt a főzés, csak káposztát ettünk, és isteni volt,
hogy nyugodtan unokázhattam. Jót játszottam Bogikával, aztán aludt is a
szobámban. Délután átjöttek Olikáék is, így Vele is jót játszottunk,
zenét hallgattunk. Igazán szuper, szeretetteljes vasárnapom volt. "Csak"
Tatuska hiányzott ma is.
A csontlevest majd megfőzöm holnap. Meg kitalálok valami második fogást is.
A csontlevest majd megfőzöm holnap. Meg kitalálok valami második fogást is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése