Hétfő:
Csirkeleves cérnametélttel - szombatról maradt, erről nem készült kép
Rántott csirkemellfilé margarinos törtkrumplival - a krumpli
szintén szombatról maradt, a hús pedig a tegnapi brassói hús
előkészítésénél lett eltartalékolva, kb. 45-50 dkg volt. A zsemlemorzsát
is házilag készítettem, - szárított kenyeret diódarálón daráltam le.
Kedd:
Lencseleves karika tésztával, pár szelet kolbásszal
Krumplis pogácsa kolbásszal-szalámival
Szerda:
Csirkecsontleves csigatésztával (5 db farrészes csirke felsőcomb csontjából hagyományosan főzve)
Húsos tarhonya csípős csalamádéval vagy céklával (az 5 db felsőcomb kicsontozott húsából és a farrészről leszedett húsból, amiket egyenlő darabokra vágtam)
Csütörtök:
Rózsi mama féle krumplifőzelék serpenyős sült csirkecombbal
Péntek:
Babérleveles burgonyakrémleves az előző napról maradt főzelékből
Serpenyős mexikói tészta
(2-3 evőkanál olaj, kb. 2 evőkanál aprított hagyma, 1/2 kg mexikói
zöldségkeverék, só, szárított oregánó, fokhagyma granulátum (- ezek
ízlés szerint), kb. 6 dl forró víz, még kicsi só, 1/4 kg szarvacska
tészta, csilipor
Kevés olajon megpároltam a hagymát, majd a mexikói zöldségkeveréket
kb. 10 perc alatt, a fűszerekkel ízesítve. Felöntöttem vízzel, még kevés
sót raktam bele, majd beleöntöttem a tésztát és forrás után további
10-12 perc alatt készre főztem. Még Legkisebbikemnek is nagyon ízlett,
annak ellenére, hogy húsmentes volt.)
Paprikáskrumpli nokedlivel, pár szeletke kolbásszal, ahogy szoktam
Vasárnap:
Húsleves csigatésztával - 6 csirkefarrészből és 6 kacsalábból, gyorsfőzőfedővel, lezárás előtt a csigatészta is belekerült - szokásos jelzések után a tűzhely elzárva, a fazék félrehúzva, megvártam, míg a pöcök magától visszaesett.
Rántott csirkemell törtkrumplival és céklával
Este egy tepsi sima krumplis pogácsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése