Angliában élő Középsőmnek ma van a 36. születésnapja.
Innen is nagyon sok boldogságot kívánok! Isten éltessen sokáig :)
5 éve nyáron, bográcsozás közben, még házunk kertjében |
Ezeket ettük a héten:
Hétfő:
Csonleves tarjacsontból, zöldségekkel, külön főzött cérnametélttel,
Ropogós-fűszeres sültcsirke tepsis krumplival
(a hús és a krumpli is sóval-borssal, fokhagyma granulátummal,
szárított oregánóval és rozmaring porral fűszerezve, a krumpli pici
olajjal meglocsolva. Kb. 1 óra alatt sültek meg 175 fokra és
légkeverésre állított sütőben)
Kedd:
Előző napról maradt csontleves cérnametélttel
Apróra vágott leveshúsokból és zöldségekből készült olaszos paradicsommártás tésztával - ízre, mint egy bolognai :)
Maradék mártással készült melegszendvics
Szerda:
Galambleves öreg galambokból zöldségekkel, eperszalag tésztával - gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után 35-40 perc alatt, (4 db félbe vágott öreg galambból, - a májat kivéve belsőségekkel együtt. A galambokat Szüleimtől kaptuk.)
Csütörtök:
Bazsalikomos csirkemellcsíkok előző napról maradt zöldborsós rizzsel
(kevés olajon megpárolt fél fej apróra vágott hagyma, csíkokra vágott kb. 50 dkg csirkemellfilé, só és ételízesítő ízlés szerint, 1 teáskanál szárított bazsalikom, 1 evőkanál liszt, annyi víz, hogy megfelelő sűrűségű mártást kapjunk)
Stresszoldó csokirolád, a szokásos csokitorta recept szerint, a rolád külsejét is a krémmel vontam be.
Péntek:
Dödölle
Szombat:
Csirkeleves hagyományosan főzve, zöldségekkel, cérnametélttel 5 db farrészes csirke felsőcombból
Serpenyős sült csirke felsőcombok és farrészek margarinos törtkrumplival a levesben előfőzött húsokból
Vasárnap:
Brassói aprópecsenye csirkemellfiléből
Ebéd utáni fotó Bogikával ❤ |
Almás-sült tökös-mazsolás-cukrozott narancshéjas muffin 24 db
A tésztája, mint az almásé: 10 dkg Rama margarin, 25 dkg cukor, 1
csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 3 evőkanál tejföl, 3 kupica tej, 1
kupica olaj, 1-1 kávéskanál őrölt fahéj és szegfűszeg, 30 dkg finom
liszt, fél csomag sütőpor.
Újabban már nem keverem össze külön a nedves és száraz anyagokat,
hanem a felsorolás sorrendjében keverem össze az anyagokat egy kézi
habverővel, a végén belekeverem a gyümölcsöket. Most 1 és 1/4 hámozott,
feldarabolt almát, egy sütőtök fél sült nyakát szintén feldarabolva, 2-3
evőkanálnyi mazsolát és kb. 1,5-2 evőkanálnyi cukrozott narancshéjat. -
Ezeket egy tányéron összekevertem 1 csomag vaníliás cukorral, 1-1
kávéskanál őrölt szegfűszeggel és fahéjjal, meg 1 evőkanál cukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése