A délben besózott pangasius csíkokat vacsorára készítettem el rántott halnak. A bundázáson változtattam egy kicsit. Liszt helyett is zsemlemorzsába forgattam a halat, mégpedig fűszerpaprikával elkevert (Castello) zsemlemorzsába, ami elég egységes szemcsés. Utána pici sóval elhabart tojásba, végül szitálatlan, házilag, (sütőben kissé megpirított és diódarálóval ledarált, zsemlekenyérből) készített zsemlemorzsába. Forró olajban, de kissé mérsékelt lángon sütöttem szép barnára, hogy a hal is jól átsüljön belül. Törlőpapírral bélelt tálon hagytam lecsöpögni a felesleges zsiradékot, utána tettem át a tálaló tálra. Sült krumplival és majonézzel tálaltam. Isteni, tényleg extra ropogós lett ezzel a bundával.
A SZERETEK FŐZNI(2) című blog hagyományos nézetben. Családomnak tálalt ételeink és életünk kisebb-nagyobb eseményei.
2012. február 23., csütörtök
Extra ropogós bundájú rántott pangasius
A délben besózott pangasius csíkokat vacsorára készítettem el rántott halnak. A bundázáson változtattam egy kicsit. Liszt helyett is zsemlemorzsába forgattam a halat, mégpedig fűszerpaprikával elkevert (Castello) zsemlemorzsába, ami elég egységes szemcsés. Utána pici sóval elhabart tojásba, végül szitálatlan, házilag, (sütőben kissé megpirított és diódarálóval ledarált, zsemlekenyérből) készített zsemlemorzsába. Forró olajban, de kissé mérsékelt lángon sütöttem szép barnára, hogy a hal is jól átsüljön belül. Törlőpapírral bélelt tálon hagytam lecsöpögni a felesleges zsiradékot, utána tettem át a tálaló tálra. Sült krumplival és majonézzel tálaltam. Isteni, tényleg extra ropogós lett ezzel a bundával.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom lehetett ezzel a ropogós panírral, kifogom próbálni.:)
VálaszTörlésMaria, nagyon guszta a halad! Igaz, én imádok mindenféle halat.
VálaszTörlésKellemes hétvégét!:)
Maria, mit gondolsz arról, hogy ezt a hozzászólás-ellenőrző kódot, ki is lehet venni, és akkor sokkal gördülékenyebb a hozzászólás. Szerintem te se szereted különösebben... Az egyik bejegyzésem erről szól, jó sokan azon a véleményen vannak, hogy legjobb kikapcsolni.
Puszillak.
Gizi - tényleg isteni, extra ropogós volt ez a panír. Más húsoknál is fogom alkalmazni, legfeljebb a paprikát hagyom ki az első zsemlemorzsából.
VálaszTörlésRoza Köszi! Nektek is kellemes hétvégét :)!
Utálom a szóellenőrzéseket, és meg voltam győződve, hogy nálam ki van kapcsolva. Most megnéztem, és meglepődve láttam az ellenkezőjét, de most tényleg kikapcsoltam. Úgyhogy szabad az út, jöhetnek a megjegyzések :)
Majd most kipróbálom:)))
VálaszTörlésSzuper!:))
VálaszTörlésHú, most el tudnám ropogtatni az egész tányéroddal!!! :)
VálaszTörlésNa ezt a panírozást máris megjegyeztem! Innen látom, hogy mennyire roppanós a bunda! Ó, de megkóstolnám!
VálaszTörlés