2012. február 26., vasárnap

Extra ropogós bundájú rántott csirkemell és rántott padlizsán, párolt rizzsel










Kíváncsi voltam, hogy a hét közben kitalált extra ropogós bunda más húsfélén és zöldségen is működik-e, és örömmel jelenthetem, hogy igen, MŰKÖDIK!! Csirkemellet és padlizsánt rántottam ki ma az ebéd második fogásának, és mindkettő extra ropogós lett. Annyi a különbség, hogy most az első, morzsába nem tettem paprikát, csak simán használtam a Lidl-ben kapható Castello morzsát. Utána kevés sóval elhabart tojás következett, aztán az otthon, sütőben megszárított zsemlekenyér diódarálón ledarált, szitálatlan morzsája. Forró olajban, a hőt kissé mérsékelve sütöttem szép színűre a panírozott csirkemelleket és padlizsán szeleteket is (Természetesen a padlizsánt előtte sóval meghintve szűrőbe tettem kb. 1 órára, hogy esetleges kesernyés levét kiadja, a csirkemelleket szintén sóztam és kissé kiklopfoltam). Hozzá zöldséges párolt rizst készítettem. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. 


Az ebéd első fogása egyszerű csirkeleves volt, csigatésztával.














3 megjegyzés:

  1. Mariám, megint nagyon szépeket és ínycsiklandozóakat főztél!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól esne most egy szelet finom rántott hús...:)

    VálaszTörlés
  3. Mivel évente 1-2 alkalommal készítek rántott húst, ezt most szívesen megenném:)

    VálaszTörlés