2012. február 5., vasárnap

Kolbásszal töltött karajszeletek











Tegnap nem írtam bejegyzést, mert olyan ételeket főztem, amik már szerepelnek a blogon. Kolbászos bableves volt (gyorsfőző fedővel főzve), és  túrós csusza, teljesen hagyományosan elkészítve. Ezek a blogon már többször is szerepelnek.





Ma nem főztem levest, csak főfogás és saláta készült. Kolbásszal töltött karajszeleteket sütöttem, alatta, "egy füst alatt" megint megsült a köret. Az itthon lévő zöldségekből pedig egy salátát készítettem kísérőnek, hogy ebben a zord időben színeivel és vitamin tartalmával is földobjon bennünket. 





A hús és köret hozzávalói: 


- 2 doboz XXL szeletelt karaj (500 gr/doboz, összesen 13 szelet), 2 doboz sütni való kolbász, só, sertéssült fűszerkeverékem


- (egy tepsire való) tisztított, szeletelt krumpli, só, sertéssült fűszerkeverékem, só, kevés olaj





















A karajszeleteket mindkét oldalukon kiklopfoltam, egyik oldalon kevés sóval, másik oldalon sertéssült fűszerkeverékemmel szórtam meg. A sütnivaló kolbászokról lehúztam a bőrt, és elfeleztem őket, aztán egy-egy fél szál kolbászt a hús sózott oldalára fektettem, feltekertem és fogpiszkálóval megtűzve sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam, (mellé raktam a másfél szál szintén lebőrözött sütnivaló kolbászt, ami kimaradt a húsok betöltése után). Alufóliával lefedve, 180 fokos sütőben alulról a negyedik sínen sütöttem  1 órán át, aztán a fóliát levéve 225 fokos sütőben pirítottam még kb. 15 percig 1-2x a kisült zsiradékkal meglocsolva.


Amikor a hús már a sütőben volt,  megtisztítottam, megmostam és felszeleteltem krumplit, amit szintén sütőpapírral bélelt tepsire öntöttem, megszórtam sertéssült fűszerkeverékemmel, sóval, meglocsoltam kevés olajjal, jól elkevertem és a sütő legalsó rácsára tettem sülni. Mire a hús elkészült, a krumpli is szép pirosra sült. 













A saláta hozzávalói:







- 6-8 szem piros retek, 3/4 kígyó uborka, 2 fej lila hagyma, 1 piros kaliforniai paprika, 1 hegyes erős paprika, 1 paradicsom







- 4-5 evőkanál majonéz, 4 evőkanál 12 %-os tejföl, 2 kicsi citrom leve, 2 teáskanál mustár, só, chilipor, fokhagyma granulátum ízlés szerint.

A zöldségeket a képen látható módon felszeleteltem (természetesen megmosás után), tálra rendeztem, elkészítettem az öntetet.  Ebédnél mindenki annyit szedett mindenből, amennyit kért.





14 megjegyzés:

  1. Ez egy nekem való, tökéletes ebéd! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, s szépek a színek. Kolbász, karaj, saláta, csak finom lehet. Csak az nem értem, mi az a doboz karaj, és doboz kolbász?

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta! Nagyon finom lehetett!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Csiperke :)!! Nekünk is nagyon bejött!!

    Hobbychef köszönöm:) Ezeket a húsokat a Lidl-ben vettem védőgázas csomagolásban. A múltkor a Pick márkaboltjában vásárolt frissnek gondolt hurka büdös volt, most úgy gondoltam megveszem az előre csomagoltat. És finom volt :)

    Éva - köszönöm, az volt!

    VálaszTörlés
  5. Kellett nekem korán vacsorázni... Ennek a gyönyörű tálalásnak köszönhetően most annyira megéheztem! Fantasztikusan néz ki!

    VálaszTörlés
  6. ÁÁÁ! Fenséges finom falatok!
    Olyan jókat készítesz Istenem te Mária!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm kedves Gabriella és Juci :)!

    VálaszTörlés
  8. Ez aztán nem semmi...:) Jöhetne úgy ahogyan van!

    VálaszTörlés
  9. Milyen szép tál étel!! Olyan finomakat esztek, hogy irigykedem!!! A saláta pedig dicséretes!! :))

    VálaszTörlés
  10. Nagyon guszta! Ezzel a finom salátával remek ételetek volt! :)

    VálaszTörlés
  11. Hú ez igazán gyönyörű,micsoda finomság!!!!A saláta is szuper!!!

    VálaszTörlés
  12. Hát ezek istenien néznek ki:)Én egyelőre azt hiszem maradok a salátánál. Diétázom:)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon gusztusos, finom ételek, gyönyörű fotók, mindenben ügyes vagy!
    A zepter edények használatát tanulmányoztam. Nagyon jó dolog lehet ilyenekben sütni-főzni!

    VálaszTörlés
  14. Lilla - köszönöm:)!

    Barbi - nem kell irigykedni, Ti is nagyon finomakat esztek :)!!

    Petra - most még Párom is kérte a salátát, nagyon örültem neki:)!

    Mellissina2 - köszönöm:)

    Kati - nekem is kellene, de ebben a hidegben nem tudok nekifogni, tartalmasabb ételeket kívánok :(

    Marisz57 - köszönöm, igazán aranyos vagy:).
    Én nagyon szeretek Zepterben főzni. Sokan mondják, hogy drága. Férjem is azt mondta anno... Én meg mondtam neki, hogy a kocsi is drága, mégis rendes kocsink van, nem Trabanttal járunk. Szerintem a Zepter olyan az edények között, mint egy márkásabb autó a kocsik világában.

    VálaszTörlés