Tegnap ebédről maradt levesünk és párolt rizs is, csak a rántott csirkemell és rántott padlizsán fogyott el mind. A hűtőben azonban még megvolt a hét végére vásárolt csirkemell fele, olyan 75 dekányi. Ebből készült ma egy kis kiegészítés, meg 5 szem krumplit sütöttem még. Ezekkel kiegészülve a maradékok csoda finom ebéddé alakultak.
Hozzávalók: 2-3 evőkanál olaj, 1 fej hagyma, kb. 75 dkg bőr és csont nélküli csirkemell filé, 4 kávéskanál hot madras currypor, 1 kávéskanál chili por (aki nem szereti a csípős ételt, hagyja el!), 1-1,5 fehér kanál ételízesítő, vagy só ízlés szerint, 1-1,5 dl forró víz.
A csirkemelleket felszeleteltem, a hagymát apróra vágtam. Először a hagymát dinszteltem meg kevés olajon, majd hozzáadtam a csirkemell csíkokat. Fehéredésig pirítottam, majd ráraktam a fűszereket, jól elkevertem, felöntöttem kb.1,5 dl forró vízzel és fedő alatt puhára pároltam. A végén zsírjára sütöttem. Sült krumplival, maradék párolt rizzsel és csemege uborkával tálaltam. Gyors és nagyon finom ebéd volt!!
Ne foglalkozzál az ilyen megjegyzésekkel. Pont most akartam írni hogy mennyire guszta és milyen szívesen megkóstolnám azzal az uborkával együtt!
VálaszTörlésKöszönöm kedves Éva :)!! Szívesen megkínálnálak!
VálaszTörlésNekem is jöhetne, nem tudom, hogy kinek és miért nem tetszett, de nekem küldhetnél belőle...:)
VálaszTörlésLilla - Szívesen küldenék, de már elfogyott:(
VálaszTörlésÉrdekes fűszer a curry, az indiaiak bőszen használják. Én csak óvatosan teszem, ha használom, mert íze megosztó a családban. De ez nagyon gusztán fest!
VálaszTörlésNálunk mindenki szereti a családban a curryvel készült ételeket! Köszi :)!
VálaszTörlésSzuperek a képek, na és ez étel milyen szuper lehet! Nekem nagyon teszik!!!
VálaszTörlésGabriella - örülök, ha tetszik, nagyon finom volt :)
VálaszTörlés