Nem sok időm volt ma főzőcskézni, ezért gyorsan kivitelezhető ebéd
készült. Ma megint valami melengető levesre vágytam, de most az a ritka
dolog fordult elő velem, hogy még sárgarépám sem volt itthon, tegnap
megfőztem az utolsó kettőt. Ma meg szintén idő hiányában nem jutottam ki
a piacra. Estére szétnézek a Tescoban, mert zöldség és gyümölcs is
kell.
Szóval megint a kamrában nézelődtem és megláttam két babkonzervet.
Tudom, tegnap lencse volt (utolsó cseppig el is fogyott :)!!), ma mégis
ez a két bab indította be a fantáziámat. Gyorsan felbontottam a két
konzervet, kis fazékba öntöttem mindkettőt, aztán a dobozokat
kiöblítettem és a vizet is a fazékba öntöttem. Botmixerrel teljesen
szétcsapattam a babot, aztán az egészet átnyomtam egy szűrőn, hogy a
rengeteg babhéjdarabka ne zavarja a leves élvezetét. A lé mennyiségét
annyi vízzel pótoltam ki, hogy összesen 1,5-1,6 liter krémlevesem
legyen. Felforraltam, tettem bele kevés Himalája sót, natúrvega
ételízesítőt (ami csupa szárított zöldség, mindenféle adalékoktól
mentes) fokhagyma granulátumot, csiliport és főztem pár percig, míg
felkarikáztam a belevaló virslit (3 szál bécsit), meg odatettem a
brokkolit párolódni a brokkolis-sonkás tésztához. Beletettem a
virslikarikákat, majd habarást készítettem 3/4 kávéscsésze hideg vízből
és 1 teáskanál keményítőből, ezzel sűrítettem kicsit a levesen. A
virslivel és habarással csak kb. 3 percig főztem, végül 1 teáskanál
szárított petrezselyemzöldet raktam bele, egyet forraltam rajta és már
tálalhattam is.
Az egyik második fogásnak mákos tésztát készítettem a kifőtt tészta
feléből, mert Apa már napok óta nyúz érte. Ezt nem írom le, mindenki
össze tudja keverni a főtt tésztát (4 tojásos rövid metélt, forrás után 7
percig főzve takarékon) mákkal meg porcukorral.
És a brokkolis-sonkás tésztára se pazarolnék túl sok szót, ami a főtt
tészta másik feléből készült, hisz van már ilyesmi a blogon, pl. itt.
A mai annyiban különbözik, hogy kevés olajon pároltam a brokkolit
fokhagyma granulátummal és csiliporral ízesítve, nem volt hozzá
pirított bacon, és most sajtot se reszeltem rá, anélkül is finom volt.
Mekkora ötlet ez a leves. Ki fogom próbálni én is. :)
VálaszTörlésÖrülök, ha tetszik :)! Nálunk nagy sikere volt.
VálaszTörlés