Még vasárnap este főztem egy újabb adag töltött paprikát, amíg Férjem
meg Legkisebbikem hazavitték Mamát (Férjem Édesanyját). Ő is hivatalos
volt a házassági évforduló megünneplésére.
És persze Mama soha nem jön üres kézzel hozzánk, most is felpakolt,
krumplit, cukkinit, tojást hozott, meg saját termésű paradicsomból
főzött paradicsomlevet. Ebből áldoztam be két üveggel a töltött
paprikához. 500 gr darált húsból, 1 főzőtasak (125 gr) paraboiled
rizzsből, 1 nyers tojásból, sóval, borssal, és egy nagy 1*1 cm-es
kockára vágott paprikából állítottam össze a tölteléket, amivel a 9
vagy 10 közepes paprikát megtöltöttem. A natúr paradicsomlébe sót,
néhány csepp folyékony édesítőszert, borsot és szárított
petrezselyemzöldet tettem, aztán mikor megfőttek a paprikák kevés
olajjal és 2-2,5 evőkanál liszttel világos rántást készítettem, amivel
berántottam a paradicsomszószt. A töltött paprikák mellett egy pici
csípős csili is főtt benne, így kicsit csípős volt, amit nagyon
szeretek. Petrezselymes krumplival tálaltam vasárnapi vacsorára és
hétfőn sem kellett főznöm, az lett a hétfői ebéd is. Legkisebbikem nem
kért belőle (a buta), így Ő sült virslit kapott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése