2014. szeptember 2., kedd

Töltött paprika a megunhatatlan


Még vasárnap este főztem egy újabb adag töltött paprikát, amíg Férjem meg Legkisebbikem hazavitték Mamát  (Férjem Édesanyját). Ő is hivatalos volt a házassági évforduló megünneplésére. 
És persze Mama soha nem jön üres kézzel hozzánk, most is felpakolt, krumplit, cukkinit, tojást hozott, meg saját termésű paradicsomból főzött paradicsomlevet. Ebből áldoztam be két üveggel a töltött paprikához. 500 gr darált húsból, 1 főzőtasak (125 gr) paraboiled rizzsből, 1 nyers tojásból, sóval, borssal, és egy nagy  1*1 cm-es kockára vágott paprikából  állítottam össze a tölteléket, amivel a 9 vagy 10  közepes paprikát megtöltöttem. A natúr paradicsomlébe sót, néhány csepp folyékony édesítőszert, borsot és szárított petrezselyemzöldet tettem, aztán mikor megfőttek a paprikák kevés olajjal és 2-2,5 evőkanál liszttel világos rántást készítettem, amivel berántottam a paradicsomszószt. A töltött paprikák mellett egy pici csípős csili is főtt benne, így kicsit csípős volt, amit nagyon szeretek. Petrezselymes krumplival tálaltam vasárnapi vacsorára és hétfőn sem kellett főznöm, az lett a hétfői ebéd is. Legkisebbikem nem kért belőle (a buta), így Ő sült virslit kapott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése