Megint egy rákos-tésztás étel. Mostanában nagyon rá vagyok kattanva. Ezt a finomságot vacsorára készítettem, önző módon csak magamnak - Apa mást evett, Legkisebbikemék meg tegnap elmentek nyaralni.
Hozzávalók:
1 doboz piri-piris olajos szardínia konzerv olajával együtt, 250 gr mirelit tisztított garnéla (glazúr jég nélkül 200 gr) 1
kisebb fej lila hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 8 szelet hegyes erős
paprika, 1 csapott fehér kanál himalája só, 3 db hámozott feldarabolt
paradicsom, 1-1 csipet bazsalikom és oregánó.
200 gr 4 tojásos fodros rövid metélt, 5 dl víz, pici olaj, 3/4 csapott fehér kanál himalája só,
A tésztát szokásos módon főztem meg, forrás után 7 perc alatt, aztán félrehúztam amíg elkészült a mártás.
A mártáshoz apróra vágtam a lila hagymát, fokhagymát, és megdinszteltem a
szardínia olaján. Ráraktam a leöblített, lecsepegtetett rákot, és addig
sütöttem erős tűznél, míg átforrósodott, ekkor megsóztam, amitől egy
kis levet engedett. Hozzáadtam a paprika szeleteket és a szardíniát,
amit aztán a fakanállal szétnyomkodtam. Legvégül a hámozott, feldarabolt
paradicsom került bele, meg 1-1 csipet bazsalikom és oregánó. Kb. 7
percig hagytam még főni, aztán belekevertem a tésztát. Tálaláskor friss
bazsalikomlevelekkel díszítettem és belakmároztam belőle. Vérré vált
bennem! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése