Ez a leves a "gyorsan valami forrót, mert rögtön megfagyok" jegyében
született egy öreg, vastaghéjú cukkiniből, amit megtisztítottam,
kimagoztam, és nagyon apróra vágtam - így a súlya 550 gr volt. Fazékba
raktam, felöntöttem 1,2 liter forró vízzel, fűszereztem sóval,
ételízesítővel, pici csili porral, 2 kávéskanál fokhagyma granulátummal
és 1,5 fehér kanál szárított kaporral. Forrás után 5-6 percig főztem,
majd botmixerrel összeturmixoltam. Habarást készítettem 1 evőkanál
lisztből, fél evőkanál keményítőből, kb. 1 dl hideg vízzel és
kávéskanálnyi olajjal, ezzel besűrítettem a levest. Tettem még bele 3-4
evőkanál 20 %-os tejfölt, aztán megint összeturmixoltam, hogy a habarás
és a tejföl is egészen elvegyüljön benne. Még néhány perc forralás és
már ehettem is ezt a selymesen krémes, ízes levest.
Második fogásnak kelkáposzta főzelék készült, amihez az ünnepről
megmaradt csirkepörköltet, vagy sült virslit lehetett választani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése