2016. augusztus 14., vasárnap

Heti menü 32. hét

Ezeket ettük a héten:

Hétfő:
Vasárnapról maradt csirke húsleves cérnametélttel
Padlizsános-csirkemelles-zöldséges rizseshús*  uborkasalátával
*(1 fej hagyma, kevés olaj, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 hámozott apróra vágott padlizsán, fél csirkemellfilé, 2 főzőtasak Mester Parboiled rizs (zacskó nélkül), kb. 7 dl víz, 1 fehér műanyag kanál ételízesítő, őrölt bors, szárított petrezselyemzöld, esetleg só az után-ízesítésre, ha szükséges) elkészítése hasonló, mint ITTEltérés annyi, hogy a répát-petrezselyemgyökeret a hagymával együtt kezdtem dinsztelni, és most kimaradt a curry.


Kedd:
Sóskamártás tükörtojással



Szerda: 
Cukkini és gomba paprikásan, durum tésztával, nyers paradicsommal

(2-3 evőkanál olaj, 1 kis fej hagyma, 2 sárga paprika, 1 piros csípős paprika -ereje nélkül-, egy nagy tisztított kimagozott cukkini fele, 2 nagy csiperke, 1-1 csapott fehér műanyag kanál ételízesítő és fűszerpaprika, kb. 1,5-2 dl víz, 25 dkg durum tészta Zepter módszerrel megfőzve, 1 hatalmas hámozott paradicsom összevágva - paprikák, cukkini és paradicsom Szüleim kertjéből)



Csütörtök:
paprikás krumpli ahogy Apuci szerette, nokedlivel, virslivel, kolbásszal, sok sűrű szafttal


Péntek:  
Zöldségleves burgonyával, tojás nélküli cérnametélttel
Káposztafőzelék, mint kelkáposztából készítve, a gyerekeknek fokhagymás csirke felsőcombokkal

Feltét nélkül szénhidrátos ebédnek számít, 3 óra utána a várakozási idő.

Szombat:
Kacsasült hagymás krumplival, ketchuppal



Vasárnap:
Tejfölös gombakrémleves,
rántott sajt, gombaszeletek és padlizsán sültkrumplival, majonézzel. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése