Egy hatalmas, Szüleim kertjében nőtt cukkini egyik feléből készült ez a
leves. A másik feléből tegnap isteni gombás-tésztás étel készült, az az
utolsó falatig elfogyott.
Ma a tisztított, kimagozott cukkini másik felét felkockáztam, vízzel,
ételízesítővel, fokhagyma granulátummal, szárított kaporral puhára
főztem. Amikor megpuhult liszttel sűrítettem, beletettem a tejszínt és
tejfölt, majd botmixerrel sima krémlevessé turmixoltam. Csipetnyi
szárított kaporral díszítettem, aztán bekanalaztam belőle egy jó
tányérral. Isteni első fogás lett a paprikás krumpli előtt. Egy ilyen
hűvös napon, mint a mai, forrón tálalva az igazi, de egy kánikulai napon
jégbe hűtve is el tudom képzelni.
Hozzávalók:
Egy hatalmas cukkini fele tisztítva, kimagozva, apróra vágva, 1
liter víz, 1 púpos fehér műanyag kanál ételízesítő, őrölt bors,
szárított kapor és fokhagyma granulátum ízlés szerint, 1 evőkanál rétes
liszt, kb. 0,5 dl tejszín, 2 evőkanál tejföl.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése