Anyukám már régóta sima fejes káposztából készíti a kelkáposzta
főzeléket, azt mondja, ezt könnyebb megemészteni. Én is kipróbáltam már,
és tényleg, nem olyan intenzíven rostos és nem is olyan erőteljes az
íze az ilyen módon készült főzeléknek, mint kelkáposztából készült
társának. Az állaga finom selymes, az íze kellemesen fűszeres. Másodszor
főztem így főzeléket, és mondhatom nekem igazán "bejön". Én ma ebédre
minden feltét nélkül ettem, mert egyrészt a főzelékeket többnyire
magukban szeretem, és ráadásul így még testkontrollos is.
Hozzávalók:
Egy nagy fej káposzta fele felaprítva, 2 db nagyobb krumpli tisztítva, felezés után vékonyra szelve, 1,2
liter víz, 1 és 1/4 fehér műanyag kanál ételízesítő, fokhagyma
granulátum, őrölt kömény és csilipor ízlés szerint, 1,5-2 evőkanál rétes
liszt, kevés olaj.
A feldarabolt fejes káposztát főni tettem ételízesítővel ízesített
vízben, fedő nélkül. Amíg forrt egyet, megtisztítottam és felszeleteltem
a krumplit, majd azt is a forrásban lévő káposztához adtam. Ezután
fűszereztem fokhagyma granulátummal, csiliporral, őrölt köménnyel és
lefedve puhára főztem. Amikor megpuhult a káposzta és a krumpli is,
kevés olajat összekevertem rétes liszttel, és ezzel sűrítettem a
főzeléket. Jól kiforraltam és már ehettem is.
Testkontrollban szénhidrátos étel, várakozási idő utána 3 óra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése