2016. augusztus 8., hétfő

Heti menü 31. hét

Ezeket ettük a héten: 31. heti menü

Hétfő:
ebéd: Káposztás tészta tojás nélküli durumtésztából,
vagy  rántotta hagymával, hegyes-erős paprikával, kolbásszal

Testkontrollos (szénhidrátos) várakozási idő utána 3 óra

uzsonna:
saláta majonézzel, sajttal



Kedd:
Tegnapi káposztás tészta maradék,
vagy bolti kész pizza kicsit felturbózva

Szerda:
Gombapaprikás vele főtt durumtésztával


uzsonna:
mikróban főtt csöves kukorica

vacsora:
nekem ebédről maradt gombapörköltes tészta,
a többieknek csirkemell brassói - ezt elfelejtettem lefotózni

Csütörtök:
vacsora:
1) grillezett padlizsán, cukkini és gomba sültkrumplival és salátával, kevés majonézzel


grillezett zöldségek: 1 padlizsán, 4 gombafej és 1 cukkini - utóbbi Szüleim kertjéből

saláta 3/4 fej lila hagymából,  fél hegyes-csípős paprikából, fél fej jégsalátából, 1 hatalmas kimagozott, hámozott paradicsomból, 2 uborkából és 4 sárga paprikából - utóbbi három Szüleim kertjéből

2) grillezett csevap sültkrumplival és salátával majonézzel


Péntek:
Ebéd:
összecsukott szendvics tegnap estéről maradt grillezett padlizsánnal, zöldségekkel




Vacsora:  
1) karfiolos zöldségkrémleves


sonkás-sajtos rakott karfiol



         
2) rántott sajt sültkrumplival, majonézzel


Szombat:
ebéd: 
Padlizsános-szalámis mártás sok paprikával, spagettivel
(2-3 evőkanál olaj, 1 hagyma felaprítva, 6-7 sárga paprika felezés után felszeletelve (Szüleim kertjéből), 1 hámozott, feldarabolt padlizsán, 2 fél hegyes-csípős paprika, 1 fehér műanyag kanál ételízesítő, néhány szelet paprikás szalámi csíkokra vágva, 1 fehér műanyag kanál fűszerpaprika, kb. 1-1,5 dl víz, 2 csipet szárított oregánó, 4 nagy paradicsom hámozva, összedarabolva (Szüleim kertjéből), 1 csomag (50 dkg) spagetti Zepter módszerrel megfőzve, igény szerint reszelt sajt)


Vasárnap:
Szokásos csirkeleves, most cérnametélttel,
Levesben főtt csirke felsőcombok és farrészek margarinon átsütve, sültkrumplival, vagy sárgarépafőzelékkel* - csak utóbbiról készült fénykép
* A sárgarépafőzelékhez most nem kis lyukú reszelővel reszeltem le a 3 jókora megtisztított répát, hanem uborkagyalun vékonyra szeleteltem. Pici olajon, ételízesítővel ízesítve megdinszteltem, kevés liszttel lepirítottam, tejjel és vízzel felöntöttem, de nagyon besűrűsödött, mire a második fogás sorra került. Mielőtt elkészült 2 mokkáskanál cukorral édesítettem.  Vacsorához hígítani kellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése