Mama - Férjem Édesanyja - előző héten szombaton eljött Dédunoka
látogatóba, de nem üres kézzel jött, hozott a kertjében termett
cukkinit, karalábét, krumplit, kapirgálós csirkék tojását,
baracklekvárt, befőttet, Sógornőm által készített savanyúságokat. De
nemcsak Tőlük, hanem Szüleimtől is jó pár saját termésű zöldséget
kaptunk, paprikákat, uborkát, nagy paradicsomot, cherry paradicsomot,
úgyhogy el vagyunk látva alaposan minden földi jóval, amit itt is nagyon
köszönök.
Ezeket ettük a héten:
Hétfő:
Ebéd: Nyári kedvencem, lecsó, Szüleim kertjében termett rengeteg
paprikával, paradicsommal, szalonnás-hagymás alapon, a végén virslivel
és kolbásszal bolondítva. Ragadozóknak is kedvére való :).
Vacsora:
A Gyerekeim és Párjaik pizzát rendeltek névnapom alkalmából, több félét, nekem a kedvencemet, tengeri herkentyűset.
Kedd:
Legkisebbikem Párja lebetegedett, Legkisebbikem egész nap dolgozott,
ezért Legnagyobbikom Párja kísérte orvoshoz, így két pici Unokámra
Bogikára és Olikára vigyáztam kis segítséggel. Fűzésre nem volt időm, de
maradt előző napról lecsó, meg pizza is, úgyhogy volt mit enni.
Szerda:
Vacsora: Brassói Mama krumplijából és csirkemell filéből, Sógornőmtől
kapott vegyes vágott savanyúsággal - olyan éhesek voltunk, nem
fényképeztem, csak a maradékot.
Legkisebbikem Párja a pici miatt nem mert fokhagymát enni, fokhagyma
nélkül sütöttem meg a csirkemell kockákat, kevés sóval, ételízesítővel
és borssal, csak miután szedtem ki belőle, utána ízesítettem a többit
fokhagyma granulátummal.
Csütörtök:
Ebéd: Mama kertjéből származó karalábéból leves csigatésztával (a
tisztított zöldségeket és karalábét kevés zsiradékon megdinszteltem,
vízzel felöntöttem, ételízesítővel, borssal, vágott petrezselyemzölddel
ízesítve megfőztem, végül csigatésztát főztem bele).
ugyancsak Mama kertjéből származó krumpliból krumplifőzelék, ahogy Rózsi mama készítette, (persze most kevesebb készült, mint régen) fűszeres párolt csirke felsőcombbal.
Kapros-fokhagymás cukkinifőzelék (Mama kertjéből származó 2 db nagyobb, már nem zsenge cukkiniből), párizsi csirkemellcsíkokkal,
a fiataloknak tejfölös krumplipüré ugyancsak párizsi csirkemellcsíkokkal (erről nem készült kép)
Lekváros-kakaós muffint is sütöttünk, 21 db lett kfVera receptje alapján (köszönet érte!), - narancslekvár helyett baracklekvárral, a cukor nálam most finomítatlan nádcukor volt.
Túrós-sajtos "pogi" - már csak a maradék
Szombat:
Vacsorára hurkát-kolbászt-véreshurkát sütöttünk, vegyes vágott savanyúság volt hozzá - erről sajnos nem készült kép.
Vasárnap:
Gombakrémleves
Rozmaringos-fokhagymás kacsaszárnyak, alattuk sült fűszeres krumplival
A fokhagymás-rozmaringos fűszerkeverék:
2 fehér műanyag kanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 2 mokkáskanál fokhagyma granulátum, 2 csipet finom porrá őrölt szárított rozmaring, 1 kis csipet szárított kakukkfű
És végül néhány kép Bogikáról, szopi után, jóllakva, sétára készülve:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése