2016. szeptember 18., vasárnap

37. heti menü és Bogika

Mama - Férjem Édesanyja - előző héten szombaton eljött Dédunoka látogatóba, de nem üres kézzel jött, hozott a kertjében termett cukkinit, karalábét, krumplit, kapirgálós csirkék tojását, baracklekvárt, befőttet, Sógornőm által készített savanyúságokat. De nemcsak Tőlük, hanem Szüleimtől is jó pár saját termésű zöldséget kaptunk, paprikákat, uborkát, nagy paradicsomot, cherry paradicsomot, úgyhogy el vagyunk látva alaposan minden földi jóval, amit itt is nagyon köszönök.
Ezeket ettük a héten:
Hétfő:
Ebéd: Nyári kedvencem, lecsó, Szüleim kertjében termett rengeteg paprikával, paradicsommal, szalonnás-hagymás alapon, a végén virslivel és kolbásszal bolondítva. Ragadozóknak is kedvére való :). 
Vacsora: 
A Gyerekeim és Párjaik pizzát rendeltek névnapom alkalmából, több félét, nekem a kedvencemet, tengeri herkentyűset. 
Kedd:
Legkisebbikem Párja lebetegedett, Legkisebbikem egész nap dolgozott, ezért Legnagyobbikom Párja kísérte orvoshoz, így két pici Unokámra Bogikára és Olikára vigyáztam kis segítséggel. Fűzésre nem volt időm, de maradt előző napról lecsó, meg pizza is, úgyhogy volt mit enni.
Szerda:
Vacsora: Brassói Mama krumplijából és csirkemell filéből, Sógornőmtől kapott vegyes vágott savanyúsággal - olyan éhesek voltunk, nem fényképeztem, csak a maradékot.
Legkisebbikem Párja a pici miatt nem mert fokhagymát enni, fokhagyma nélkül sütöttem meg a csirkemell kockákat, kevés sóval, ételízesítővel és borssal, csak miután szedtem ki belőle, utána ízesítettem a többit fokhagyma granulátummal.
Csütörtök: 
Ebéd: Mama kertjéből származó karalábéból leves csigatésztával (a tisztított zöldségeket és karalábét kevés zsiradékon megdinszteltem, vízzel felöntöttem, ételízesítővel, borssal, vágott petrezselyemzölddel ízesítve megfőztem, végül csigatésztát főztem bele).
ugyancsak Mama kertjéből származó krumpliból krumplifőzelék, ahogy Rózsi mama készítette, (persze most kevesebb készült, mint régen) fűszeres párolt csirke felsőcombbal. 
Péntek:
Kapros-fokhagymás cukkinifőzelék (Mama kertjéből származó 2 db nagyobb, már nem zsenge cukkiniből),  párizsi csirkemellcsíkokkal,


a fiataloknak tejfölös krumplipüré ugyancsak párizsi csirkemellcsíkokkal (erről nem készült kép)

Lekváros-kakaós muffint is sütöttünk, 21 db lett kfVera receptje alapján  (köszönet érte!),   - narancslekvár helyett baracklekvárral, a cukor nálam most finomítatlan nádcukor volt.



Túrós-sajtos "pogi" - már csak a maradék



Szombat:

Vacsorára hurkát-kolbászt-véreshurkát sütöttünk, vegyes vágott savanyúság volt hozzá - erről sajnos nem készült kép.

Vasárnap:
Gombakrémleves


 Rozmaringos-fokhagymás kacsaszárnyak, alattuk sült fűszeres krumplival




A fokhagymás-rozmaringos fűszerkeverék:
2 fehér műanyag kanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 2 mokkáskanál fokhagyma granulátum, 2 csipet finom porrá őrölt szárított rozmaring, 1 kis csipet szárított kakukkfű

És végül néhány kép Bogikáról, szopi után, jóllakva, sétára készülve:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése