2016. szeptember 6., kedd

Májgaluska leves kacsamájból

Olyan régen volt májgaluska leves nálunk, hogy az idejét se tudom. Tegnap este felvetettem, mint lehetőséget, és a fiatalok kapva kaptak rajta. Volt a mélyhűtőben még kb. 20 dkg megtisztított kacsamáj lefagyasztva, annak kb. feléből készült a májgaluska.
A leves hozzávalói:
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, darabka zellergumó, 1 pici hagyma, 1 zöldpaprika kicsumázva, kevés olaj, kb. 2 liter víz, 1 hühnersuppe (tyúkhúsleves) kocka, 1,5 fehér műanyag kanál ételízesítő, őrölt bors és szárított petrezselyemzöld ízlés szerint, kb. 4 dkg 8 tojásos csigatészta.
A májgaluskához:
kb. 8-10 dkg felengedett kacsamáj + 1 db M-es tojás simára turmixolva, pici olaj, 1 evőkanál finomra reszelt hagyma, 7-7,5 dkg zsemlemorzsa, 3/4-1 csapott fehér műanyag kanál ételízesítő, őrölt bors és szárított petrezselyemzöld ízlés szerint, + még 1 egész nyers tojás
Az olajon a finomra reszelt hagymát megdinszteltem,  kihűlés után belekevertem az összeturmixolt tojásos májat, zsemlemorzsát, fűszereket, még egy tojással lazítottam a masszát és állni hagytam, míg a zöldségek majdnem puhára főttek.
A zöldségeket kevés olajon megdinszteltem, vízzel felengedtem, fűszereztem ételízesítővel, húsleveskockával, borssal, és szárított petrezselyemzölddel, és kb 10-15  perc alatt félpuhára főztem. Akkor beleraktam a csigatésztát, és beleszaggattam a kikevert májgaluskát. Még Kb. 12-15 percig főztem és tálalhattam. Isteni finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése