Olyan régen volt májgaluska leves nálunk, hogy az idejét se tudom.
Tegnap este felvetettem, mint lehetőséget, és a fiatalok kapva kaptak
rajta. Volt a mélyhűtőben még kb. 20 dkg megtisztított kacsamáj
lefagyasztva, annak kb. feléből készült a májgaluska.
A leves hozzávalói:
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, darabka zellergumó, 1 pici
hagyma, 1 zöldpaprika kicsumázva, kevés olaj, kb. 2 liter víz, 1
hühnersuppe (tyúkhúsleves) kocka, 1,5 fehér műanyag kanál ételízesítő,
őrölt bors és szárított petrezselyemzöld ízlés szerint, kb. 4 dkg 8
tojásos csigatészta.
A májgaluskához:
kb. 8-10 dkg felengedett kacsamáj + 1 db M-es tojás simára turmixolva,
pici olaj, 1 evőkanál finomra reszelt hagyma, 7-7,5 dkg zsemlemorzsa, 3/4-1
csapott fehér műanyag kanál ételízesítő, őrölt bors és szárított
petrezselyemzöld ízlés szerint, + még 1 egész nyers tojás
Az olajon a finomra reszelt hagymát megdinszteltem, kihűlés után belekevertem
az összeturmixolt tojásos májat, zsemlemorzsát, fűszereket, még egy
tojással lazítottam a masszát és állni hagytam, míg a zöldségek majdnem
puhára főttek.
A zöldségeket kevés olajon megdinszteltem, vízzel felengedtem,
fűszereztem ételízesítővel,
húsleveskockával, borssal, és szárított petrezselyemzölddel, és kb 10-15 perc alatt félpuhára főztem. Akkor
beleraktam a csigatésztát, és beleszaggattam a kikevert májgaluskát. Még
Kb. 12-15 percig főztem és tálalhattam. Isteni finom volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése