Ezeket ettük a héten:
Hétfő:
Vasárnapról maradt csontleves, sörös-fűszeres sült malackaraj krumplipürével, vagy
péntekről maradt csirkepörkölt tésztával.
Kedd:
Májgaluska leves (kacsamájból),
rizseshús csirkemellből, vegyes salátával (fehér hagyma, paprika, paradicsom uborka)
Szerda:
Előző napról maradt májgaluska leves, vagy vegyes gyümölcsleves
Virslis kifli bécsi virslivel, krumplis pogácsa tésztával, sajtszórással,
krumplis pogácsa
Csütörtök:
Krumplileves (tejföl nélkül)
Csípős cukkinis tészta, vagy tejfölös-sajtos tészta (- utóbbiról nem készült kép)
(A cukkini "mártás" hozzávalói: kevés olaj, fél fej hagyma, 2 gerezd
fokhagyma, 1-1 lecsó és hegyes erős paprika (minden felaprítva), 1
nagyobb, "öreg" cukkini hámozva, hosszában negyedelve, kimagozva,
feldarabolva, 1 fehér műanyag kanál ételízesítő, 1 fehér műa. kanál
fűszerpaprika, 1-1 nagy csipet szárított oregánó és bazsalikom, 4 nagy
paradicsom hámozva, feldarabolva, pár csepp folyékony édesítőszer.)
A fiatalok sajtos tésztát ettek, csak én ettem a csípős cukkiniből,
ezért maradt bőven, vacsora előtt leturmixoltam, úgy talán még egy
fokkal finomabb volt.
csípős cukkinis tészta turmixolt mártással
Péntek:
melegszendvics (csípős cukkinimártással, kolbásszal, sajttal, vagy margarinnal-sonkával-sajttal)
Szombat:
Vendégünk volt, Férjem Édesanyját elhozta dédunoka látogatóba
"Keresztfiam". Nagyon örültünk a látogatásnak. Egyszerű ebédet
készítettem, szerencsére mindenkinek ízlett.
Fűszeres csirkecombokat sütöttem ugyanolyan ízesítésű tepsis krumplival,
Zepter módszerrel sült krumplival, csípős vegyes savanyúsággal és
céklával.
Vasárnap:
A fiatalok vendégségbe mentek Bogikával, magamnak csak egy sajtszószos
tésztát készítettem pörccel a csütörtökön kimaradt tésztából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése