A receptet itt találtam, (köszönet érte) és csak néhány dolgot változtattam rajta.
Eredeti recept szerint Nálam
száraz keverék:
20 dkg finom liszt 20 dkg finom liszt
1 cs. sütőpor 1 cs. sütőpor
csipet só csipet só
nedves keverék:
3 tojás 3 tojás
15 dkg cukor 15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor 1 cs. vaníliás cukor
10 dkg olvasztott vaj v. margarin 10 dkg olvasztott margarin
1,5 dl tej -----
egyéb anyagok
20 dkg meggy kb. 20 dkg kinyomkodott magozott meggy
- kb. 4 evőkanálnyi kakaóporral elkevert porcukor
(az előző heti palacsintasütéskor maradt ki)
1 teáskanál jamaicai rum aroma
1 csipet őrölt szegfűszeg
3 dkg csokoládé (felaprítva) 6 dkg étcsoki felaprítva
10 dkg tortabevonó -----
Először a kinyomkodott meggyet megszórtam a kakaós porcukorral, megöntöztem rumaromával és megszórtam egy csipet szegfűszeggel, jól elkevertem és állni hagytam. Ezután kibéleltem kapszlival a formákat, és bekapcsoltam a sütőt 175 fokra és légkeverésre. Majd
- összekevertem a száraz anyagokat, ezután belekevertem az aprított étcsokit, majd
- a nedves keveréket is kikevertem, de épp csak egy kicsit egy kézi habverővel. Aztán
- a szárazakat a nedvesekhez öntöttem és összeforgattam, végül
- a kakaós meggyet is belekevertem (a kakaós cukortól annyi levet engedett, hogy a tejet ki tudtam
hagyni a masszából) végül a masszát a formákba kanalaztam.
- 175 fokon, légkeverésen 20 perc alatt megsütöttem.
Isteni finom lett!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése