2016. szeptember 28., szerda

Meggyes-csokis muffin


A mélyhűtőből szedtem elő egy zacskó Szüleim kertjéből származó, saját fagyasztású magozott meggyet, mert megint valami fincsi nasira vágytam. Miután kiolvadt, isteni meggyes-csokis muffin lett belőle az este, ami már mind el is fogyott, pedig 17 db lett. Nemcsak nekem, de a fiataloknak is nagyon "bejött" :) .
A receptet itt találtam, (köszönet érte) és csak néhány dolgot változtattam rajta.

Eredeti recept szerint                                   Nálam
                                 száraz keverék:
20 dkg finom liszt                                        20 dkg finom liszt
1 cs. sütőpor                                                 1 cs. sütőpor
csipet só                                                       csipet só

                                nedves keverék:
3 tojás                                                           3 tojás
15 dkg cukor                                                15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor                                      1 cs. vaníliás cukor
10 dkg olvasztott vaj v. margarin                10 dkg olvasztott margarin
1,5 dl tej                                                        -----

                                egyéb anyagok
20 dkg meggy                                              kb. 20 dkg kinyomkodott magozott meggy
-                                                                    kb. 4 evőkanálnyi kakaóporral elkevert porcukor
                                                                                    (az előző heti palacsintasütéskor maradt ki)
                                                                     1 teáskanál jamaicai rum aroma
                                                                     1 csipet őrölt szegfűszeg
3 dkg csokoládé (felaprítva)                        6 dkg étcsoki felaprítva
10 dkg tortabevonó                                      -----

Először a kinyomkodott meggyet megszórtam a kakaós porcukorral, megöntöztem rumaromával és megszórtam egy csipet szegfűszeggel, jól elkevertem és állni hagytam. Ezután kibéleltem kapszlival a formákat, és bekapcsoltam a sütőt 175 fokra és légkeverésre. Majd

- összekevertem a száraz anyagokat, ezután belekevertem az aprított étcsokit, majd
-  a nedves keveréket is kikevertem, de épp csak egy kicsit egy kézi habverővel. Aztán
- a szárazakat a nedvesekhez öntöttem és összeforgattam, végül
- a  kakaós meggyet is belekevertem (a kakaós cukortól annyi levet engedett, hogy a tejet ki tudtam
   hagyni a masszából) végül a masszát a formákba kanalaztam.
- 175 fokon, légkeverésen 20 perc alatt megsütöttem.

Isteni finom lett!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése