A múltkori lekváros-kakaós muffin óta majd meg veszek egy kis almás
muffinért. De a múltkori sütéskor elfogyott a kapszlim, ezért eddig
halogattam, féltem, hogy simán csak a formában sütve nem sikerülne jól a
muffin, esetleg beleragadna a forma mélyedésébe. Aztán tegnap olvastam
valahol, hogy a muffinformát vékonyan ki kell kenni valamilyen
zsiradékkal, vajjal vagy olajjal, úgy sem fog beleragadni a formába a
süti. Na ma este már nem bírtam tovább, meg kellett sütni az almás
muffint.
A tésztája ugyanúgy készült, mint régebben, a recept ITT található.
Az eltérés: most 4 db kisebb hámozott, kimagozott almát apró kockákra
vágtam, meglocsoltam kevés citromlével, megszórtam 1 púpos mokkáskanál
őrölt fahéjjal, 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeggel, és egy jó nagy
csipet cukorral, majd elkeverve állni hagytam amíg a tésztát
összeállítottam. Akkor belekevertem a masszába a fűszeres almát és
vékonyan kiolajozott fém muffinformába, valamint 10 db szilikon
muffinformába osztottam. 175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20
perc alatt megsütöttem (tűpróba). ISTENI lett, próbálják ki :) !
Jól látszik, hogy a kiolajozott formából könnyen kijött a muffin :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése