2016. szeptember 20., kedd

Fahéjas-szegfűszeges almás muffin

A múltkori lekváros-kakaós muffin óta majd meg veszek egy kis almás muffinért. De a múltkori sütéskor elfogyott a kapszlim, ezért eddig halogattam, féltem, hogy simán csak a formában sütve nem sikerülne jól a muffin, esetleg beleragadna a forma mélyedésébe. Aztán tegnap olvastam valahol, hogy a muffinformát vékonyan ki kell kenni valamilyen zsiradékkal, vajjal vagy olajjal, úgy sem fog beleragadni a formába a süti. Na ma este már nem bírtam tovább, meg kellett sütni az almás muffint. 
A tésztája ugyanúgy készült, mint régebben, a recept ITT található.
Az eltérés: most 4 db kisebb hámozott, kimagozott almát apró kockákra vágtam, meglocsoltam kevés citromlével, megszórtam 1 púpos mokkáskanál őrölt fahéjjal, 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeggel, és egy jó nagy csipet cukorral, majd elkeverve állni hagytam amíg a tésztát összeállítottam. Akkor belekevertem a masszába a fűszeres almát és vékonyan kiolajozott fém muffinformába, valamint 10 db szilikon muffinformába osztottam. 175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 perc alatt megsütöttem (tűpróba). ISTENI lett, próbálják ki :) !
Jól látszik, hogy a kiolajozott formából könnyen kijött a muffin :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése