2017. május 21., vasárnap

2017. 20. heti menü + képek és film Bogikáról



Elcsúszott "szelfi" Bogikával 2017.05.21. - már látszik a két pici fogacskája a kis örök mosolygósomnak 😄

Az előző hétről lemaradt: vasárnapi gyümölcssaláta eperrel


3 érett banánból, 1,5 narancsból, 1 nagy Jonagold almából,  egy tál Szüleim kertjéből származó eperből, fél citrom levéből és 4 evőkanál mézből.

Ezeket ettük a héten:

Hétfő:
Kapros burgonyakrémleves - a vasárnapi hagymás krumpli maradékából



Krumplis pogácsa - ahogy szoktam,  a szombati tejfölös törtkrumpli maradékából



Kedd:
Szardíniás-paradicsomos csípős mártás tésztával - hasonlóképpen, mint ITT,  két doboz olajos szardíniából, - az egyik piri-piris volt - , paradicsomlé helyett egy doboz (500 ml) Nostia passzírozott paradicsommal meg kevés vízzel.



Gyors, egyszerű epres süti



Szerda:
Rizseshús - lebőrözött, kicsontozott, feldarabolt csirke felsőcombból



Csütörtök:
Krumplis tarhonya kolbásszal


Epres-almás-narancshéjas muffin
(A szokásos recept alapján, most 30 dkg apróra vágott eperrel, 1,5 db jonagold almával és 1 narancs reszelt sárga héjával)


Péntek:
Nem főztem, maradékeltüntető nap volt. Rizses hús, krumplis tarhonya és epres muffin

Szombat:
Brassói csirkemellel
Fénykép nem készült, mert  a fényképezőgép lemerült annyit fotóztuk és filmeztük Bogikát.  Itt egy ma készült  film a kis Drágáról



 Meg néhány fénykép :)



Vasárnap:
Húsleves cérnametélttel - hagyományosan főzve 4-4 csirke alsó és felső combból ill. 5 farrészből, sok zöldséggel

Rántott csirkecombok és farrészek sütőben sütve, margarinos törtkrumplival - a levesben előfőzött húsokból 
 
Süti nem készült. Szüleimtől kapott epret ettünk este desszertként.
 

4 megjegyzés:

  1. Köszi Éva :) ! Szerintem is :)! Imádom - Imádjuk!

    VálaszTörlés
  2. María, bár mostanában ritkábban jövök, mindig szeretek nálad nézelődni. Most éppen a "potyadék" tésztából alakított pogácsáid látványától lettem nagyon éhes! :D Tündéri a kis leányka, örüljél szívedből a szép családodnak! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm kedves Marisz :)! Nagyon rá vagyunk kattanva a krumplis pogácsára, hol így - hol úgy, de majd minden héten sütök, mert mindig van maradék krumpli, akad némi kolbász, vagy szalámivég, amit fel tudok bele használni. Ha még sajt is kerül rá, az maga a mennyei csoda - legalábbis nekünk. Bár én sajt nélkül is, meg üresen is szeretem, a család a felturbózott változatokat jobban szereti. Az biztos, hogy akár hogy készül, soha nem kell kidobni egy darabot sem. Legelőször a potyadékok fogynak el, azokat többnyire én pusztítom el.
    Bogikánk továbbra is édes kis Tündér. Persze, hogy örülök Neki is, meg a többi Unokának is. Csak azt sajnálom, hogy Tatuska nem érhette meg, hogy Szegeden is legyen Unokája. Bár érzem, a lelke itt van velünk, és a kis Unokák ismerik, még ha csak képről is. Sokat beszélek Nekik Róla, hogy Ők is tudják milyen fantasztikus volt a Nagypapájuk. A nagyobbakkal meg rendszeresen beszélünk Róla Skype-on.

    VálaszTörlés