Tejbegríz fahéjjal, kakaóporral és porcukorral |
Lehet, hogy sokan megütköznek, hogy mit keres ez az egyszerű bébikaja az
oldalon. Én mégis fölteszem, mert nagyon finom és előfordulhat, hogy
ennek az elkészítése is gondot okoz valakinek. Igazság szerint nekem is
fejtörést okozott, hogy régen mennyi tejhez mennyi grízt tettem, hogy ne
egy sűrű, kemény, ehetetlen vacakot kapjak, mert szerintem úgy jó, ha
kicsit még folyik, amikor elkészül. De olyan régen főztem - már az
idejét se tudom, talán mikor még kicsik voltak a gyerekek -, hogy
teljesen kiment a fejemből, a tej-gríz arány. Találomra kipróbáltam, és
végül is nagyon finom lett ez a tejbegríz, amire már napok óta vágytam. (- Ki érti ezt? Hogy én édességre vágytam? Öregségemre teljesen megfordul az ízlésem?)
Hozzávalók: 1 mohó (mint én), vagy 2 kevésbé mohó embernek - vagy gyereknek
4 dl tej, 2 csapott evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 csapott evőkanál gríz
a tetejére: őrölt fahéj, kakaópor, porcukor ízlés szerint
A főzés menete olyan egyszerű, talán le se kéne írni, de azért röviden mégis leírom.
Tej felforral a cukrokkal, (közben habverővel keverget), a
pohárba kimért gríz beleszór, tovább keverget, addig főz, míg sűrűsödik.
Akkor tányérba szed vagy önt, tetejét tetszés szerint megszór és
megesz. (És bár nagyon finom, de ha olyan mohó, mint én voltam, akkor utána fájhat a poci.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése