2017. május 16., kedd

Gyors, egyszerű epres süti


Szüleim kertjében megint beindult az eperszezon, így a legújabb adag egy részéből sütit akartam sütni. Nézelődtem a neten és találtam is egy egyszerű receptet ITT, aztán ötvöztem a saját Cseresznyés süti receptemmel így született meg ez a finomság.
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg puha margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 5 egész tojás, 1 csipet só, 26 dkg finom liszt, 16 dkg rétes liszt, 1 csomag sütőpor, 1 dl tej
A tetejére:
50 szem eper, a nagyobbak három felé, a kisebbek kétfelé vágva, 4 evőkanál kristálycukor 
A sütőt bekapcsoltam melegedni 170 fokra és légkeverésre.
A tészta hozzávalóit a felsorolás sorrendjében simára kevertem egy kézi habverővel és belesimítottam egy sütőpapírral bélelt 31x24 cm-es magas falú tepsibe. 
Az összedarabolt epret összekevertem a kristálycukorral majd  a cukros epret egyenletesen elosztottam a tészta tetején. Sütőbe toltam és 50 percig sütöttem, először 170 fokon, 30 perc elteltével visszavettem 150 fokra, mert nagyon barnult a teteje - biztosan a cukor miatt. 
 

Kihűlés után hosszában kettévágtam és szeleteltem a sütit. Nagyon finom lett, az édeskés tészta a kissé fanyar eperrel. Jó lett volna, ha lett volna mellé itthon tejszínhab, esetleg valamilyen fagyi, de mert nem volt, így egy csésze kávé kíséretében is kóstoltam, és mondhatom tényleg isteni!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése