2017. május 14., vasárnap

2017.19. heti menü

Ezeket ettük a héten:

Hétfő:
Húsleves csigatésztával vasárnapról



Rántott csirkemell sültkrumplival

Kedd:
Ebédre egy gyors  tejfölös sárga gévagombamártás - most bors nélkül -, füstölt szalonna kiolvasztott zsírjával meglocsolt "csuszával", pörccel - egyszerűen isteni volt 😊😋


vagy sima tejfölös-sajtos "csusza" pörccel


Vacsorára krumplis pogácsa hideg tejjel - a pogácsa maradék krumplipüré felhasználásával készült, néhány felaprított  kolbász szelettel és apróra vágott szalámivéggel felturbózva, a teteje sütés előtt tejföllel megkenve


A tészta "potyadékait" épp csak összefogtam, olyanok lettek az így kialakított "pogik", mint egy-egy virág  :)
Szerda:
Rakott krumpli hagyományosan sok tejföllel, tojással, kolbásszal



Csütörtök:
Póréhagymás párizsisaláta majonézes-tejfölös-mustáros öntettel (egy 650 gr-os Lidl-s baromfipárizsi, kb. 15 cm póréhagyma, 2-2 evőkanál majonéz és tejföl, 1 teáskanál mustár, só ízlés szerint)


Péntek:
Férjem Édesanyját látogattuk meg, így nem főztem, indulás előtt almás-narancsos-epres muffint sütöttem (24 db-ot), aminek nagyobb részét elvittük Mamának, aki finom ebéddel várt bennünket.
(A muffin a szokásos recept alapján készült, annyi változtatással, hogy 2 almát nagy lyukú reszelőn lereszeltem, kettőt szokás szerint feldaraboltam, 1 narancs sárga héját reszeltem bele citromhéj helyett és jó pár szem Szüleim kertjében termett epret is a tésztába kevertem egészen apróra vágva.)

az utolsó muffin

Vacsorára szardíniakrémet turmixoltam friss kenyérhez, vagy pirítóshoz
(4 evőkanál margarin, 2 doboz olajos szardínia olajával együtt - az egyik piripiris volt -, 1 kisebb citrom leve, és pici só felhasználásával.)

Szombat:
Zsenge tök rántva kapormártással
(A kapormártáshoz egy hatalmas csokor - jó nagy maréknyi -  Szüleim kertjében termett kaprot apróra vágtam, 3 evőkanál rétes lisztből kevés olajjal világos rántást készítettem, amibe beleraktam a felaprított kaprot, jól elkevertem, hagytam átforrósodni, majd felöntöttem 0,5 l tej és 0,5 l víz keverékével, ízesítettem egy csapott fehér kanál sóval, 6 evőkanál tejföllel és alaposan kiforraltam. Isteni volt a zsenge rántott tökkel)


vagy rántott trappista sajt tejfölös törtkrumplival  
Vasárnap:
Húsleves cérnametélttel (2 lebőrözött kacsa felsőcomb összevágott húsából és csontjából, sok zöldséggel, hagyományosan)




Kacsasült hagymás krumplival (kacsa  alsó és felsőcombokból csak sóval fűszerezve)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése