Hétfő:
Húsleves csigatésztával vasárnapról
Rántott csirkemell sültkrumplival
Kedd:
Ebédre egy gyors tejfölös sárga gévagombamártás - most bors nélkül -, füstölt szalonna kiolvasztott zsírjával meglocsolt "csuszával", pörccel - egyszerűen isteni volt 😊😋
Vacsorára krumplis pogácsa hideg tejjel - a pogácsa maradék krumplipüré felhasználásával készült, néhány felaprított kolbász szelettel és apróra vágott szalámivéggel felturbózva, a teteje sütés előtt tejföllel megkenve
A tészta "potyadékait" épp csak összefogtam, olyanok lettek az így kialakított "pogik", mint egy-egy virág :) |
Rakott krumpli hagyományosan sok tejföllel, tojással, kolbásszal
Csütörtök:
Póréhagymás párizsisaláta majonézes-tejfölös-mustáros öntettel (egy
650 gr-os Lidl-s baromfipárizsi, kb. 15 cm póréhagyma, 2-2 evőkanál
majonéz és tejföl, 1 teáskanál mustár, só ízlés szerint)
Péntek:
Férjem Édesanyját látogattuk meg, így nem főztem, indulás előtt almás-narancsos-epres muffint sütöttem (24 db-ot), aminek nagyobb részét elvittük Mamának, aki finom ebéddel várt bennünket.
(A muffin a szokásos recept alapján
készült, annyi változtatással, hogy 2 almát nagy lyukú reszelőn
lereszeltem, kettőt szokás szerint feldaraboltam, 1 narancs sárga héját
reszeltem bele citromhéj helyett és jó pár szem Szüleim kertjében
termett epret is a tésztába kevertem egészen apróra vágva.)
Vacsorára szardíniakrémet turmixoltam friss kenyérhez, vagy pirítóshoz
az utolsó muffin |
(4 evőkanál margarin, 2 doboz olajos szardínia olajával együtt - az
egyik piripiris volt -, 1 kisebb citrom leve, és pici só
felhasználásával.)
Szombat:
Zsenge tök rántva kapormártással
(A kapormártáshoz egy hatalmas csokor - jó nagy maréknyi - Szüleim kertjében termett kaprot apróra vágtam, 3 evőkanál rétes lisztből kevés olajjal világos rántást készítettem, amibe beleraktam a felaprított kaprot, jól elkevertem, hagytam átforrósodni, majd felöntöttem 0,5 l tej és 0,5 l víz keverékével, ízesítettem egy csapott fehér kanál sóval, 6 evőkanál tejföllel és alaposan kiforraltam. Isteni volt a zsenge rántott tökkel)
vagy rántott trappista sajt tejfölös törtkrumplival
Vasárnap:Szombat:
Zsenge tök rántva kapormártással
(A kapormártáshoz egy hatalmas csokor - jó nagy maréknyi - Szüleim kertjében termett kaprot apróra vágtam, 3 evőkanál rétes lisztből kevés olajjal világos rántást készítettem, amibe beleraktam a felaprított kaprot, jól elkevertem, hagytam átforrósodni, majd felöntöttem 0,5 l tej és 0,5 l víz keverékével, ízesítettem egy csapott fehér kanál sóval, 6 evőkanál tejföllel és alaposan kiforraltam. Isteni volt a zsenge rántott tökkel)
vagy rántott trappista sajt tejfölös törtkrumplival
Húsleves cérnametélttel (2 lebőrözött kacsa felsőcomb összevágott húsából és csontjából, sok zöldséggel, hagyományosan)
Kacsasült hagymás krumplival (kacsa alsó és felsőcombokból csak sóval fűszerezve)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése