Mindenszentek napjának előestéjén döbbentünk rá, hogy nem vettünk kenyeret, mert vasárnapra terveztük a boltba menést. Azért nem ijedtünk meg, mondtam a gyerekeknek, hogy sütök kiflit, ha elfogy az itthon lévő kenyér. Úgy is lett. Míg elmentek Bogikával sétálni egy kicsit délután, én a régi, jól bevált recept alapján kiflit sütöttem, a recept ITT található. Most nem zsúfoltam a 16 kiflit egy tepsire és nem kentem le a sütés után tejjel, így csodaszép ropogós héjú kifliket sikerült sütnöm. Az első tepsit az eredeti leírás szerint 15 percig sütöttem 200 fokon és légkeverésen, a másodikat 17 percig, utóbbi így egy kicsit ropogósabb lett. Finom volt mindkét adag, amit az is bizonyít, hogy egy darab nem sok, annyi sem maradt belőle.
|
az első adag |
|
és a második
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése