Akár gyors magyaros carbonaranak is nevezhetném, mert ízében egy jó túrós csuszához hasonlított és ripsz-ropsz kész volt. Nem volt itthon ugyanis semmilyen húsos szalonnám, ezért kényszermegoldásként
- sima füstölt szalonnából vágtam kb. 4-5 dkg-ot vékony 1-2 mm-es szeletekre, a szeleteket kb. 1 cm
széles csíkokra, a csíkokat meg még ketté, aztán kiolvasztottam.
- Egy csomag (1/2 kg) durum spagettit, megfőztem 1,2 liter forró sós-olajos vízben úgy, hogy maradjon
alatta a főzőléből egy kevés.
- 2 egész házi tojást összeturmixoltam 5 evőkanál 20 %-os tejföllel és kb. 1/4 fehér kanál sóval.
- A megfőtt spagettit az alatta maradt kis főzőlével együtt a kiolvasztott szalonnára öntöttem, elkevertem
- Ránöntöttem a tejfölös-tojásos keveréket, és kevergetve sütöttem még 1-2 percig, amíg a tojásos massza
mindenütt bevonta a tésztát.
- Azonnal, forrón tálaltam, nem díszítgettem semmivel, csak gyorsan belakmároztunk belőle :), összesen talán 15 perc alatt kész volt, mégis nagyon finom volt.
Látszik a képen hogy finom lehetett , de én inkább a tojásos nokedlihez hasonlítanám csak kell rá egy kis őrölt fekete bors , habár elhiszem hogy a tejföl és a krémesség miatt a túrós csusza ugrik be , de az egy más világ !
VálaszTörlésKedves Amatőr hagyományőrző, külsőre talán a tojásos nokedlire emlékeztetett, de az ízében ott volt a füstölt szalonna és a savanykás tejföl, úgyhogy ízre mégis inkább túróscsuszára! És olyan finom volt, hogy egyetlen szál sem maradt belőle :)!!
VálaszTörlésIgazat adok neked mivel nem ettem belőle és így véleményt mondani csak a kép és az összetevők alapján enyhén szólva csalóka , mert az ízlelést és az akkor keletkező érzéseket semmi nem pótolhatja !
Törlés