2012. november 16., péntek

Újabb tepsis krumpli




 Gyorsan kellett volna az ebédet kigondolnom és megcsinálnom, de semmi ötletem nem volt. Ráadásul  hús sem volt itthon. de volt krumpli (tisztítva mértem meg, 1,9 kg volt), paprika (2 db, hegyes-erős, kicsit már fonnyadt), paradicsom (2 db), hagyma (1 db), kis kolbász (kb. 7,5 dkg, kb. 32 szelet lett) és füstölt szalonna (összesen 14 dkg, 12 szeletre vágva), hát ezekből készült a mai ebéd. Igaz Apa nem tudta kivárni, hogy elkészüljön, tegnapi gombóc levest evett, meg főtt virslit mustárral, utána már nem kellett nagyon kapkodnom.


A megtisztított krumplit megmostam, és uborka gyalun vékonyra szeltem. 2 sütőpapírral bélelt tepsire osztottam, megszórtam sertéssült fűszerkeverékemmel, jól elkevertem, de zsiradékot nem tettem rá, úgy gondoltam a szalonnából és a kolbászból kisülő zsiradék elég lesz a krumplira, hogy ne legyen túl zsíros. Mindeközben a sütő már melegedett 180 fokon és légkeverésen. Kétfelé osztottam minden hozzávalót, hogy a két tepsire mindenből kb. azonos arányban legyen.












Aztán a tepsik a sütőbe kerültek  kb. 1 órára, míg ilyen szép pirosra sültek:






















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése