2013. szeptember 22., vasárnap

Csirkemelles cukkinis rizottó

Szombati ebédnek készült ez az egyszerű étel. Eredetileg brassóit akartam készíteni, de Legkisebbikem és Barátnője esküvőre voltak hivatalosak,  Legkisebbikem kérte, hogy ne legyen fokhagymás kaja, hisz neki délután emberekkel kell beszélgetnie :). Így gyorsan átgondoltam és ez lett a brassói helyett.
Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, olíva olaj, 1 gerezd fokhagyma, 3 fél csirkemell filé,  kb. 35-40 dkg Arborio rizs, 1 kisebb cukkini, 2 húsleves kocka és 1 liter forró víz az alapléhez, olasz zöldfűszerkeverék, bors, 1 hegyes erős paprika,
A hagymát felapróztam, a csirkemell filéket is kockára vágtam. Először a hagymát kezdtem dinsztelni kevés olíva olajon, majd a reszelt fokhagymát tettem rá, aztán a felkockázott csirkemellet sütöttem fehéredésig. Ekkor következett a rizottó rizs, amit lepirítottam kicsit. Utána nagylyukú reszelőn ráreszeltem a cukkinit, azt is sütöttem pár másodpercig, és apránként elkezdtem az alaplét hozzáönteni, amíg a rizs meg nem főtt. Közben persze fűszereztem az olaszos zöldfűszerkeverékkel, borssal, és a vége felé hozzáadtam a felkarikázott csípős paprikát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése