Szombati ebédnek készült ez az egyszerű étel. Eredetileg brassóit
akartam készíteni, de Legkisebbikem és Barátnője esküvőre voltak
hivatalosak, Legkisebbikem kérte, hogy ne legyen fokhagymás kaja, hisz
neki délután emberekkel kell beszélgetnie :). Így gyorsan átgondoltam és
ez lett a brassói helyett.
Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, olíva olaj, 1 gerezd fokhagyma, 3 fél csirkemell filé, kb. 35-40 dkg Arborio rizs, 1 kisebb cukkini, 2 húsleves kocka és 1 liter forró víz az alapléhez, olasz zöldfűszerkeverék, bors, 1 hegyes erős paprika,
A hagymát felapróztam, a csirkemell filéket is kockára vágtam. Először a
hagymát kezdtem dinsztelni kevés olíva olajon, majd a reszelt
fokhagymát tettem rá, aztán a felkockázott csirkemellet sütöttem
fehéredésig. Ekkor következett a rizottó rizs, amit lepirítottam kicsit.
Utána nagylyukú reszelőn ráreszeltem a cukkinit, azt is sütöttem pár
másodpercig, és apránként elkezdtem az alaplét hozzáönteni, amíg a rizs
meg nem főtt. Közben persze fűszereztem az olaszos zöldfűszerkeverékkel,
borssal, és a vége felé hozzáadtam a felkarikázott csípős paprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése