Csirkéhez talán még soha nem ettem párolt káposztát, de ma ilyen ötletem
támadt. Leginkább azért, mert mostanában lényegesen kevesebb zöldséget
ettünk, mint korábban, ezért vettem egy fej káposztát, ami már néhány
napja várta, hogy elkészítsem. A nagy darabokra vágott (két szárny, két
comb egyben, farhát egyben, mell egyben) csirkét nem fűszereztem mással
csak sóval, sütőpapírral bélelt mély tepsire raktam, aztán a 200 fokra
állított sütőbe toltam, és lefedés nélkül sütöttem készre. Sápadtabb
volt, mint fűszerezve szokott, de a bőre mégis hihetetlenül ropogós
volt. Hústűvel megszúrtam az egyben sült mellett, nem buggyant ki belőle
semmilyen lé, ezért késznek gondoltam, de szeletelés után néhány percre
csak visszatettem a sütőbe, mert kicsit nyersnek tűnt.
Amíg sült a csirke, egy fél fej káposztát szép vékonyra szeltem, sóval
és őrölt borssal picit megpergettem és állni hagytam pár percig amíg
megnedvesedett, aztán kevés olajat aláöntve pirítani kezdtem. Amikor már
kapott némi színt, 2 dl vizet öntöttem alá és nagy lángon forraltam.
Amikor elpárolgott alóla a víz, és újra pirulni kezdett, megint öntöttem
alá 2 dl vizet. Amikorra az is elpárolgott, már éppen elég puhának
éreztem a káposztát, így ízesítettem 3-4 evőkanál 10 %-os ecettel és fél
kávéskanálnyi folyékony édesítőszerrel, (ill. ízlés szerint),
összeforraltam és már kész is volt a párolt káposzta.
A hagymás krumplit szokásos, többször leírt módon készítettem, a sóval
megfőzött krumplira 1 kisebb fej apróra vágott hagymát dinszteltem kevés
olajon, őrölt borssal megszórva.
Nem is gondoltam hogy ez az egyszerű étel ilyen finom lesz és ekkora sikert arat. Érdemes kipróbálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése