Hosszú szünet után egy levest hoztam, amit Tomikám ittléte alatt kétszer is megfőztem.
Régebben gyakran jártunk az alsóvárosi Paprika étterembe, ahol istenien készítették az ököruszálylevest.
Már jó ideje nem voltunk, nem is tudom működik-e még. De emlékeinkben
élénken élt, hogy mennyire ízlett. Örömmel láttam az elmúlt hónapban,
hogy a Tescoban kapható marhafarok, hát vettem belőle, kétszer is egy
héten belül, hogy én is megpróbáljam elkészíteni. Először összevágottat,
de aztán megkértem a hentest, hogy olyat adjon, ami egyben van, mert az
első próbálkozásnál örömmel tapasztaltam, hogy a csontok közötti
porcoknál gyönyörűen el lehet vágni késsel, így kiküszöbölhető, hogy
szilánkos legyen.
az első próbálkozás |
Az összevágott, zsírjától megtisztított farkat gyorsfőző fedővel
használható 5,8 literes fazékba tettem zöldségekkel, hagymával, zeller
és petrezselyemzölddel, zöldpaprikával, sóval-borssal, és szokásos
jelzések után 30 percig főztem. Közben másik edényben szintén sóval és
borssal ízesített vízben vékonyra szeletelt zöldségeket tettem oda főni,
majd ebben a zöldséges vízben főztem meg a csigatésztát is. A húsokat
külön tálra szedtem, az elkészült levest a tésztára szűrtem,
összeforraltam, és máris tálaltam. Ebből Tomikám is jóízűen megevett
egy-egy tállal, persze csak tiszta lét és tésztát, sem hús sem zöldség
nem kerülhetett bele. Párom szerint a marhafarok a marha legfinomabb
része, főleg így elkészítve, de felvetette, hogy szerinte a
marhafarokpörkölt is nagyon finom lenne :).
és a második |
Kedves Maria!
VálaszTörlésIgazán örülök, hogy visszatértél. :-)
Üdvözlettel: Adél
Köszönöm kedves Adél :)!!
VálaszTörlés