Ma végre több időt szántam a főzésre. 3 csirkemell csontból finom levest
főztem gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után 7 perc alatt, másik
edényben, kevés sós vízben megfőztem a cérnametéltet, amikor az edény
nyitható volt, kiszedtem a húsos csontokat és a zöldségeket és a forró
levest a tésztára szűrtem. Nagyon jól esett :)
Második fogásnak padlizsános csirkemellnyársakat és pórés-baconös csibemájat készítettem.
A padlizsános csirkenyársak hozzávalói: 1 nagy fej hagyma, 3 fél csirkemell filé, 1 padlizsán, ételízesítő vagy só, szeletelt bacon.
Mindent kis falatnyi darabokra vágtam A padlizsánt kevés ételízesítővel
és sóval leszórtam, hogy kesernyés nedvét kiadja, utána bambusz
nyársakra húztam a hozzávalókat.
A sorrend: hagyma, bacon, csirkemell, padlizsán, hagyma, bacon,
csirkemell, padlizsán, ez ismétlődött 6-szor egy pálcán, kivéve az
utolsó két pálcánál, ahol a maradék 1-1 csirkemellet és padlizsán
pluszban felhúztam.
A pórés-baconos csibemáj hozzávalói: Csibemáj, bacon, póré.
A májat megtisztítottam és egy-egy fél szelet baconbe csomagoltam.
Ezeket is bambusz pálcára húztam, közéjük és a rudak alá póré karikák
kerültek.
200 fokra előmelegített sütőben készre sütöttem, hozzá sültkrumplit tálaltam
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése