2013. szeptember 22., vasárnap

Padlizsános csirkemellnyársak, pórés-baconös csibemáj

Ma végre több időt szántam a főzésre. 3 csirkemell csontból finom levest főztem gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után 7 perc alatt, másik edényben, kevés sós vízben megfőztem a cérnametéltet, amikor az edény nyitható volt, kiszedtem a húsos csontokat és a zöldségeket és a forró levest a tésztára szűrtem. Nagyon jól esett :)
Második fogásnak padlizsános csirkemellnyársakat és pórés-baconös csibemájat készítettem. 
A padlizsános csirkenyársak hozzávalói: 1 nagy fej hagyma, 3 fél csirkemell filé, 1 padlizsán, ételízesítő vagy só, szeletelt bacon. 
Mindent kis falatnyi darabokra vágtam A padlizsánt kevés ételízesítővel és sóval leszórtam, hogy kesernyés nedvét kiadja, utána bambusz nyársakra húztam a hozzávalókat. 
A sorrend: hagyma, bacon, csirkemell, padlizsán, hagyma, bacon, csirkemell, padlizsán, ez ismétlődött 6-szor egy pálcán, kivéve az utolsó két pálcánál, ahol a maradék 1-1 csirkemellet és padlizsán pluszban felhúztam. 
A pórés-baconos csibemáj hozzávalói: Csibemáj, bacon, póré.
A májat megtisztítottam és egy-egy fél szelet baconbe csomagoltam. Ezeket is bambusz pálcára húztam, közéjük és a rudak alá póré karikák kerültek. 




200 fokra előmelegített sütőben készre sütöttem, hozzá sültkrumplit tálaltam
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése