2013. szeptember 28., szombat

Karfiolos ebéd és lecsó hagymás-paprikás rántottával

Tegnapi ebédünk fő alapanyaga a karfiol volt. 2 szép fej. Először levesnek megfőztem, 
Tejfölös habarással és tojás nélküli cérnametélttel készült karfiolleves
 aztán a puha karfiolból darálthúsos rakott karfiolt készítettem 
az ITT leírt módon,  Zepter sütés szabályai szerint szárazon hevítettem föl a serpenyőt, utána került bele a fél kg hús, majd 1 felaprított hagyma, a só-bors, 1 tasak paraboiled rizs, kb. 3,5-4 dl víz és 20 perc múlva kész is volt.
A "habaráshoz" most 3 tojást és 3 kanál tejfölt használtam. A rakottas tetejét tejföllel kentem meg és reszelt sajtot szórtam rá, majd pirosra sütöttem
Mára, hogy tovább folytassam a zöldséges ételek sorát, újra virslis lecsó készült, mert rengeteg paprikát-paradicsomot kaptunk Szüleimtől. Párom rántottát szeretett volna, ezért kevés hagymás-csípős paprikás rántottát is csináltam a nagyon-nagyon csípős lecsó mellé (a rengeteg csípmentes paprika mellé két rettentő erőset is belefőztem, ami megadta az ebéd forró alaphangulatát :D).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése