Tegnapi ebédünk fő alapanyaga a karfiol volt. 2 szép fej. Először levesnek megfőztem,
Tejfölös habarással és tojás nélküli cérnametélttel készült karfiolleves |
aztán a puha karfiolból darálthúsos rakott karfiolt készítettem
az ITT
leírt módon, Zepter sütés szabályai szerint szárazon hevítettem föl a
serpenyőt, utána került bele a fél kg hús, majd 1 felaprított hagyma, a
só-bors, 1 tasak paraboiled rizs, kb. 3,5-4 dl víz és 20 perc múlva kész
is volt.
A "habaráshoz" most 3 tojást és 3 kanál tejfölt használtam. A rakottas
tetejét tejföllel kentem meg és reszelt sajtot szórtam rá, majd pirosra
sütöttem
Mára, hogy tovább folytassam a zöldséges ételek sorát, újra virslis
lecsó készült, mert rengeteg paprikát-paradicsomot kaptunk Szüleimtől.
Párom rántottát szeretett volna, ezért kevés hagymás-csípős paprikás
rántottát is csináltam a nagyon-nagyon csípős lecsó mellé (a rengeteg
csípmentes paprika mellé két rettentő erőset is belefőztem, ami megadta
az ebéd forró alaphangulatát :D).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése