Tomikám annyira szereti a vaníliafagyit, hogy elhatároztam, én is
készítek. A neten találtam is egy receptet, ami nagyon megtetszett, Max konyhájában
- köszönet a receptért :)! Ennek instrukciója alapján készítettem el a
fagyit, azzal a különbséggel, hogy együtt felforraltam a tejszínes
tejet, úgy öntöttem a gőz fölött fölvert tojássárgás alaphoz. Aztán az
egészet visszaöntöttem a tejforraló fazékba és visszatettem a tűzhelyre,
annyi időre hogy épp csak buzzanjon egyet és máris ment a hideg víz
fürdőbe a fazék. Kihűlés után fagyigépbe öntöttem, de hiába pörgettem 2
órán át, nem fagyott meg, híg maradt. 2 óra múlva megtöltöttem vele egy
4 pálcikás jégkrémformát, a többit fedeles dobozba öntöttem és irány a
mélyhűtő. Másnapra nagyon finom vaníliafagyi lett, csak egy kicsit túl
édes.
Legközelebb kevesebb cukorral készült ugyanígy, csak a fagyigépes
masszázst kihagytam, egyenesen dobozba öntöttem, és irány a mélyhűtő.
Késő este volt, így a kavargatás is elmaradt, mert elaludtam. Másnapra
megfagyott, és finom volt, de utólag már hiába kevergettem, nem lett
annyira krémes, mint az első adag - de ez biztosan az én hibám volt, a
kavargatás elmaradása miatt. Azért elfogyott, mert ízre csodás volt,
csak kicsit kristályosabb, mint az első.
Hozzávalók:
6 tojás sárgája, 20 dkg porcukor (17 dkg), vanília aroma, 5 dl 3,5 % zsírtartalmú tej, 2 dl 30 % zsírtartalmú tejszín
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése