Előző életemben - ha volt ilyen - valószínűleg olasz mamma lehettem.
Annyira imádom az olaszos ízvilágú tésztákat, pizzát, tengeri
herkentyűket, elég lobbanékony is vagyok, családom szerint ráadásul
igen hangos - olyan olaszos :).
Ma is egy olaszos ízvilágú tészta volt ebédre, gyorsan elkészült és nagyon finom lett.
Még a múlt héten vettem a piacon két szép feszes padlizsánt, ami mára
sajnos vesztett a feszességéből, de mert nem volt nejlonba rakva, ezért
csak a nedvességtartalmából vesztett kicsit, a húsa ugyanolyan szép
fehér volt, mint eredetileg. Ezekből készült ma a nagyon sűrű mártás.
Hozzávalók:
2 hámozott, apróra vágott padlizsán, 1 közepes fej ugyancsak felaprított hagyma, kevés olaj, 1,5 kockára vágott hegyes erős paprika, 6 db kisebb érett paradicsom hámozva, feldarabolva, 3 evőkanál sűrített paradicsom, 1,5- 2 dl víz, só vagy ételízesítő ízlés szerint (én 2 fehér kanál ételízesítőt raktam hozzá), néhány csepp folyékony édesítő, egy-egy nagy csipet szárított oregánó és bazsalikom, kb. 12 cm Tóalmási csípős kolbász hosszában kettévágva, majd felszeletelve.
A hagymát, padlizsánt és csípős paprikát kevés olajon, ételízesítő
hozzáadásával párolni kezdtem. Hozzáadtam a friss és sűrített
paradicsomot, ízesítettem édesítővel és szárított fűszerekkel,
felöntöttem kevés vízzel és forraltam pár percig. Akkor a kolbászt is
beletettem és még 8-10 perc főzés után tálaltam a szokásos módon
megfőzött, elvileg 8 tojásos orsó tésztával (ezt is a piacon vettem, és
azért írom, hogy elvileg, mert nem dagadt meg úgy, mint amiben tényleg 8
tojás van. Inkább csak annyira, mint a 4 tojásosak szoktak.)
Tálaláskor reszelt sajtot szórtam még rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése