A héten volt már vasárnapról maradt húsgombócos-apróhúsos "töltött
káposzta", meg isteni töltött paprika, Tom Yum pasztás rákleves, aztán
az a jó kis padlizsános-kolbászos tészta, csirkemelles brassói, paprikás
krumpli nokedlivel és virslivel, de mára már megint nem tudtam mást
kitalálni, ezért mi mást is hozhattam volna :)... Megint tésztás ételt,
de most olasz fűszerek nélkül. Bár úgy tudom, az ötletadó - a pasta
Emiliana - szintén olasz származású.
Az én változatom hozzávalói:
1 fej hagyma felaprózva, 2-3 evőkanál olaj, 450 gr mirelit zöldborsó
200 gr csíkokra vágott sonka, 1 fehér kanál ételízesítő, 200 gr 30 %-os
tejszín, őrölt bors, 2 evőkanál apróra vagdalt petrezselyemzöld (a
mélyhűtőből), kevés fokhagyma granulátum, 1-1,5 dl víz, 500 gr durum 4
tojásos kagyló tészta (Conchiglie), szokásos módon megfőzve (forrás után
15 perc).
A felaprított hagymát kevés olajon megdinszteltem, hozzáraktam a mirelit
borsót és addig pároltam, amíg a szemek átforrósodtak. Addigra
felcsíkoztam a sonkát és a borsóhoz adtam, együtt sütöttem pár percig.
Akkor felöntöttem tejszínnel, ízesítettem ételízesítővel, őrölt borssal,
apróra vágva fagyasztott petrezselyemzölddel, fokhagyma granulátummal.
Kellett még hozzá egy pici víz, hogy a borsó teljes puhulásáig ne égjen
le a sűrű, tejszínes mártás. Amikor a borsó megfőtt, hozzákevertem a
kifőtt kagyló tésztát, 2-3 percig együtt forraltam és máris tálalhattam
az ebédet. Kissé gyanakodva méregette a család, mert ilyet még sose
főztem, de kóstolás után mindenki jó adagot lapátolt be belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése