Hosszú idő után rendes vasárnapi ebéd készült ma nálunk, igaz minden
kisebb mennyiségben. Csirkeaprólékból leves, két fél csirkemell filéből
rántott hús, sült krumpli, vegyes vágott savanyúság. Ami a mai ebéd
újdonsága volt, az a csibemájas rizs, amiben felhasználtam a csirkeaprólékban lévő két májat.
Ezekből készült:
1 pici fej hagyma felaprítva, kevés olaj, pici csipet só, 2
felkockázott csirkemáj, 1 főzőtasak (12,5 dkg paraboiled rizs), 1
kávéskanál csípős fűszerpaprika, 1-2 csipet majoránna, 2 kávéskanál
szárított petrezselyemzöld, 2-2,5 dl forró víz, 1/2 fehér kanál
ételízesítő, vagy só ízlés szerint, a végén 1-2 merőkanál csirkeleves
A felaprított hagymát kevés olajon megdinszteltem pici sóval, majd
ráraktam a felkockázott csibemájat, fehéredésig hevítettem, akkor a
főzőtasakból rászórtam a rizst. Kicsit pirítottam, aztán megszórtam
fűszerpaprikával, majoránnával, szárított petrezselyemzölddel,
ételízesítővel, elkevertem és felöntöttem forró vízzel. kb. 15-16 perc
főzés után félrehúztam és fedő alatt állni hagytam. Nagyon száraz lett a
rizs, ezért tálalás előtt még 2 kis merőkanál csirkelevessel locsoltam
meg, hogy szaftosabb legyen. A sült krumpli mellett kellemes körete volt
a rántott csirkemellnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése