2015. március 22., vasárnap

Csibemájas rizs (köret)


Hosszú idő után rendes vasárnapi ebéd készült ma nálunk, igaz minden kisebb mennyiségben. Csirkeaprólékból leves, két fél csirkemell filéből rántott hús, sült krumpli, vegyes vágott savanyúság. Ami a mai ebéd újdonsága volt, az a csibemájas rizs, amiben felhasználtam a csirkeaprólékban lévő két májat.
Ezekből készült:
1 pici fej hagyma felaprítva, kevés olaj, pici csipet só, 2 felkockázott csirkemáj, 1 főzőtasak (12,5 dkg paraboiled rizs), 1 kávéskanál csípős fűszerpaprika, 1-2 csipet majoránna, 2 kávéskanál szárított petrezselyemzöld, 2-2,5 dl forró víz, 1/2 fehér kanál ételízesítő, vagy só ízlés szerint, a végén 1-2 merőkanál csirkeleves
A felaprított hagymát kevés olajon megdinszteltem pici sóval, majd ráraktam a felkockázott csibemájat, fehéredésig hevítettem, akkor a főzőtasakból rászórtam a rizst. Kicsit pirítottam, aztán megszórtam fűszerpaprikával, majoránnával, szárított petrezselyemzölddel, ételízesítővel, elkevertem és felöntöttem forró vízzel. kb. 15-16 perc főzés után félrehúztam és fedő alatt állni hagytam. Nagyon száraz lett a rizs, ezért tálalás előtt még 2 kis merőkanál csirkelevessel locsoltam meg, hogy szaftosabb legyen. A sült krumpli mellett kellemes körete volt a rántott csirkemellnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése