A héten Legkisebbikemnek olyan ötlete támadt, hogy főzzünk valamilyen
pörköltet. Nem voltam ellene a gondolatnak, hát szétnéztem a
mélyhűtőben, miből készülhetne. Találtam is egy csomag alsó-felső
combot, az hogy milyen állatból származik elmosódott a zacskón. Mikró
olvasztó fokozatán gyorsan kiolvasztottam a húst, közben összevágtam a
hagymát-zöldpaprikát a pörkölt alaphoz és meg is dinszteltem, hogy
haladjak a főzéssel. Aztán kivettem a csomagot a mikróból, és csak akkor
láttam, hogy kettévágott kacsacombok vannak benne, 4-4 kisebb
alsó-felső comb. Még szerencse, hogy nem voltak zsírosak a húsok.
Gyorsan megmostam és a pörkölt alapra tettem őket. Sóztam, megszórtam
csípős fűszerpaprikával, elkevertem és felöntöttem kevés forró vízzel.
Lezártam a Zepter gyorsfőző fedőt és szokásos jelzések után 15 percig
főztem a kacsapörköltet, aztán félrehúztam és hagytam magától visszaesni
a főzőpálcát.
Amíg elkészült a pörkölt megtisztítottam néhány krumplit, és kockára vágva, pici só és víz hozzáadásával megfőztem.
Még soha nem készítettem kacsából pörköltet, kíváncsian fogtunk hozzá,
de örömmel tapasztaltuk, hogy nagyon finom. Kenyérrel tunkoltuk a
szaftját, és fokhagymás uborkát (vecsési savanyúság) ettünk hozzá.
Kétszer is jóllaktunk belőle a héten. Kár, hogy Apa már nem ehetett
velünk belőle :(
Hozzávalók:
1 fej felaprított hagyma, kevés hegyes-csípős paprika összevágva, 1
teáskanál kókuszzsír, vagy kevés olaj, 4-4 kacsa felső és alsó comb, 1
csapott fehér műa.kanál só, 2-3 fehér kanál csípős fűszerpaprika,
löttyintésnyi 100%-os paradicsomlé, kb. 4 dl forró víz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése