2015. március 23., hétfő

Kakaós-"rumos"-meggyes muffin


Hál' Istennek tegnap délután is átjöttek Legnagyobbikomék. Szeretem, ha Ők is itt vannak, jó együtt lenni. Már csak Középsőm hiányzik, Vele Skype-on tudjuk tartani a kapcsolatot, akár naponta többször is, és mostanában már drága kis Unokáim is újra gyakrabban megcsörgetnek.
Már estébe hajlott az idő, amikor felvetődött, hogy jó lenne valami édesség. Én nem voltam eddig édes szájú, de már én is valami édesség után vágyódom napok óta. Mintha Apa ilyen irányú vágya bennem vert volna tanyát. Az ebéd utáni pihenés alatt is azon gondolkodtam, hogy jó lenne valami csokis-rumos-meggyes muffint sütni. Amikor este elmondtam ezt a gyerekeknek egyből heves helyeselésbe kezdtek. Így gyorsan kerestem a neten egy receptet, ITT meg is találtam, és csak kicsit változtattam rajta. Beizzítottam a sütőt, kikevertem a muffin masszáját, addig Legkisebbikem Barátnője kibélelte a formát papírkapszlikkal, kiadagoltam, aztán pár perc alatt meg is sült.
Ez volt az első sütőhasználat az új helyen, ez a sütő kicsit gyorsabban süt, mint az én régi sütőm, ezért kicsit sültebb lett a muffinjaim teteje, de nem történt túl nagy baj, amit az is bizonyít, hogy az utolsó darabig gyorsan elfogytak nagy dicséretek közepette.
Amikor a masszáját kevertem, olyan illata volt, mint a kókuszgolyó masszájának. A gyerekek is azt mondták amikor megkóstolták, hogy nagyon hasonlít az íze a kókuszgolyóéra. 
Hozzávalók:
- 12 dkg Rama margarin, 15 dkg kristály cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 egész nyers tojás, 1,5 evőkanál rumaroma
- 2,5 dkg holland kakaópor (cukrozatlan), 17,5 dkg finom liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 csipet só, 
- 1,25 dl tej, 
- 25 dkg lecsepegtetett magozott meggybefőtt, pici liszt

A margarint kikevertem a cukrokkal, beleütöttem két tojást, azzal is tovább kevertem. Másik tálba szitáltam a kakaóport, lisztet, sütőport, beletettem egy csipet sót, összekevertem a száraz anyagokat, majd a nedves részhez kevertem. Nagyon száraz lett a massza, ezért tejjel hígítottam.
A lecsepegtetett meggybefőttet megszórtam egy kevés liszttel és a masszába kevertem.
Már csak ki kellett adagolni - 12 muffin lett belőle, igaz jól tele lettek a kapszlik a masszával, de nem folyt ki egy sem. 20 percig sütöttem 180 fokra állított légkeveréses sütőben. Legközelebb csak 175 fokon sütöm, mert kicsit pirultabbak lettek, mint számítottam, de még így sem okoztak csalódást.

1 megjegyzés:

  1. Guszta nagyon finom lehetett! Sokszor vagyok én is így hogy édességre vágyom de gyorsan:-))

    VálaszTörlés