2015. március 21., szombat

Csípős szalámis mártás tagliatellével


Az utóbbi időben nem sok minden történt a konyhámban. Jóformán semmi. Néhány napig Középsőm főzött ránk, miután hazarepült Angliából az Apja búcsúztatására, mert Párom elvesztése elvette minden erőmet, és főzés iránti érdeklődésemet. Azóta is csupán háromszor-négyszer főztem. Az egyik alkalom volt, amikor a búcsúztatás napjára ebédet készítettünk a családnak a Lányokkal (fiaim barátnőivel).  De Legkisebbikem valamelyik nap - amikor Apáról beszélgettünk, és arról, hogy milyen jó volt Neki főzni, Vele együtt enni, mert imádta a főztömet  -  megjegyezte, hogy Ő is pont úgy szereti a főztömet és pont úgy szeret enni, mint Apa szeretett, az Ő kedvéért is főzhetnék.
Be kell látnom, hogy nem ehetünk ezentúl mindig hideget, meg rendelt pizzát - ami azért néha jól jön - pl. a  költözködés "hórukkjában".
Így tegnap főztem. Ötlet és más alapanyag híján egy kis tésztát, amihez a mártás az itthon található csípős szalámival és  kissé már megereszkedett  zöldségekkel készült.
Evés előtt elővettem a fényképezőgépet is, és újra megörökítettem a tányérom tartalmát, mint néhány hete, amikor még együtt voltunk...

A mártáshoz ezeket használtam:
1 teáskanál kókuszzsír, 1 kis fej felaprított hagyma, 3 gerezd felaprított fokhagyma (a csírája nélkül), 1 piros húsú paprika, 2 hegyes csípős paprika magház felöli része, 2 tojásparadicsom - ezek is apróra vágva, 12-13 szelet csípős szalámi vékony csíkokra vágva, 2 pohár 100 %-os paradicsomlé,  pici só, oregánó, bazsalikom, pár csepp folyékony édesítőszer. 

Az összevágott zöldségeket a kókuszzsíron egyszerre dinsztelni kezdtem. Amikor összeestek kicsit hozzáraktam a csípős szalámit és tovább pirítottam, majd felöntöttem paradicsomlével, fűszereztem, forrás után pár percig főztem, míg szép sűrű mártást kaptam.
Zepter módszerrel megfőzött tagliatellével tálaltam. A tetejére durvára reszelt sajtot tettünk. Egyszerű, gyors és mégis finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése